Goedemorgen Bitcoin: kamervragen in Spanje over mining

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Spaanse politica stelt Kamervragen en wil Bitcoin miners verwelkomen

Een Spaanse politica wil graag bitcoin miners naar haar land halen. Maria Munoz is lid van het Congres van Afgevaardigden, het Spaanse Lagerbuis. Ze heeft een voorstel ingediend om in Spanje een goed klimaat te creëren voor deze miners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Software voor stablecoin gevonden in app PayPal, bedrijf bevestigt onderzoek

PayPal is naar verluidt bezig met een eigen stablecoin. Een ontwikkelaar heeft een stukje code gevonden in de mobiele app voor iPhones die hiernaar hint.

Bloomberg bracht het nieuws naar buiten nadat developer Steve Moser deze ontdekking had gedaan. Vervolgens vroegen ze ook bij PayPal hoe het precies zit. Het betaalbedrijf bevestigde dat ze inderdaad aan een eigen stabiele cryptovaluta werken, genaamd PayPal Coin.

Insiders en vroege investeerders verkochten $40 miljoen van aandelen in Coinbase

Insiders en vroege investeerders verkocht voor meer dan $40 miljoen aan aandelen in Coinbase. Dat is te lezen op de website van Amerikaanse toezichthouders.

Beursgenoteerde bedrijven moeten hun gegevens delen met de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten. Bij de eisen hoort onder andere dat je openheid van zaken geeft over je aandelen. Zo blijft bijvoorbeeld he gedrag van directeuren en grote aandeelhouders (met meer dan 10% van de aandelen) inzichtelijk.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...