Goedemorgen Bitcoin: Kazachstan wil $1,5 miljard ophalen met mining

851 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance laat bitcoin opnames weer toe na stop

Cryptobeurs Binance zette gisteren tijdelijk de opnames van cryptocurrency stil. Het grote handelsplatform laat via Twitter weten dat je geen bitcoin meer kon opnemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het ging om een onaangekondigde maatregel. Inmiddels zijn de problemen opgelost. Maar het blijft een waarschuwing: not your keys, not your coins.

Zuid-Afrika wil pensioenfondsen verbieden in bitcoin te beleggen

Pensioenfondsen in Zuid-Afrika mogen geen geld steken in cryptocurrency’s. Dat heeft de Staatscourant in het land vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om een wetsvoorstel, dus het plan is nog niet cement gegoten. In de bekendmaking staat dat een ‘pensioenfonds niet direct of indirect in cryptovaluta mag beleggen’. Binnen de bestaande regels mogen pensioenbeheerders nu wel 2,5% van het vermogen in munten zoals bitcoin steken.

Kazachstan wil $1,5 miljard aan omzet generen met bitcoin mining

Kazachstan hoopt flink te profiteren van bitcoin mining. Het land staat momenteel op nummer 2 qua bitcoin mining activiteiten in de wereld. De omzet uit de industrie moet binnen 5 jaar groeien naar $1,5 miljard aan omzet.

Dat zegt Alan Dordzhiev van een belangenorganisatie uit Kazachstan. De National Association of the Blockchain and Data Center Industry (NABDC) is een groep van bedrijven uit het land dat gezamenlijk optrekt om te lobbyen.