Goedemorgen Bitcoin: Keet, de nieuwe (lightning) chat van Bitfinex

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Tether en Bitfinex lanceren nieuwe chat app met bitcoin betalingen

Er is een nieuwe chat app met bitcoin functionaliteiten. Het gaat om de peer-to-peer applicatie genaamd Keet. De app wordt gebouwd op Holepunch, dat is een platform dat bedoelt is om peer-to-peer applicaties op te bouwen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Holepunch komt uit de stal van Tether, Bitfinex en Hypercore. De belofte van het protocol is een versleuteld platform waarmee je in de praktijk zelf kunt bepalen welke data je met wie deelt. Om dit initiatief te kickstarten lanceert men de chat app genaamd Keet. Meer persoonlijk contact, minder met allerlei tussenpersonen.

Het doel is helder: er moeten meer opties komen voor communicatie online. Of het nu gaat om bestandendelen, video calls of chatberichten. Bij zo'n project kan bitcoin natuurlijk niet ontbreken. Keet lanceert met een ingebouwde betaaloptie voor bitcoin via het Lightning Network. Ook speelt de stablecoin Tether (of USDt) een belangrijke rol.

Failliet Voyager uit kritiek op overnamebod van FTX

Het failliete Voyager bijt van zich af na een overname bod van FTX. De broker ging recentelijk ten onder door de marktomstandigheden en twijfelachtige beslissingen.

Eerder in het jaar sloot Voyager alle opnames vanaf hun platform. Het bedrijf is ten onder gegaan door een combinatie van factoren.

Klanten van Voyager konden aan de slag met de handel in 100+ tokens. Daarnaast werden er hoge rentetarieven beloofd. Ook is Voyager een van de partijen met een grote lening ($650 miljoen) aan Three Arrows Capital. Laatstgenoemde cryptofonds is inmiddels echter ook failliet. Voyager en andere bedrijven kunnen de huidige markt simpelweg niet aan. Er is niet genoeg geld om te blijven voldoen aan hun financiële verplichtingen.

Plebs slaan handen ineen kopen massaal bitcoin op met de stackchain

Ken je de lightning torch nog? Dit fenomeen uit 2020 is terug, maar op een net iets andere manier: de stackchain.

Het idee is hetzelfde, maar in plaats dat men betalingen doet (die elke keer $1 duurder worden), gaat het nu om stacken. Een nieuwe vorm van community-DCA, of zoiets.

Het begon allemaal met een aankoop van $5 aan bitcoin door AriZonanHODL. Deze aankoop werd opgevolgd door een andere bitcoiner die $6 aan bitcoin kocht. Enzovoorts, enzovoorts.

Momenteel zijn er al ruim 500 incrementele aankopen gedaan waardoor er in totaal voor $150.000 aan bitcoin uit de markt is gekocht. Bitcoiner Masun deelt de statistiek op Twitter.