Goedemorgen Bitcoin: kleine miner heeft gigantisch veel geluk

Goedemorgen Bitcoin: kleine miner heeft gigantisch veel geluk

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

DNB publiceert rapport over energieverbruik bitcoin (BTC)

Bitcoin kwam vandaag van alle kanten in de Nederlandse media onder vuur te liggen. De oorzaak? De vermeende excessieve CO2-uitstoot die bitcoin miners genereren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oorzaak van de ophef is het rapport 'The carbon footprint of bitcoin' dat De Nederlandsche Bank (DNB) deze donderdagochtend publiceert. De centrale bank haalt de nieuwskoppen met de volgende conclusie:

"De totale CO2-voetafdruk van het Bitcoin netwerk steeg in 2020 met ongeveer 25%, terwijl het aantal transacties daalde met 6%."

Hier is veel over te zeggen, want het ontbreekt nogal aan nuances. Lees het hele artikel hieronder!

Zuid-Afrika opent de jacht op 69.000 gestolen bitcoin

De Zuid-Afrikaanse politie start een onderzoek naar de gestolen bitcoin van cryptobeurs Africrypt. In 2021 verloor de handelsplaats 69.000 bitcoin (BTC).

Volgens Bloomberg worden mede-oprichters Raess en Ameer Cajee onderzocht. Naar verluidt kwam er vanuit een bedrijf uit Dubai een aanbod aan verschillende investeerders in Africrypt om hun verliezen te compenseren.

Opnieuw wint een kleine bitcoin miner een 'lot' uit de loterij

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd heeft een kleine miner het onmogelijke gepresteerd. Met een rekenkracht van slechts 116 terahashes per seconde (TH/s), afhankelijk van de apparatuur zijn dat 1 tot 3 mining rigs, slaagde een individu erin om een blok te minen.

In 13 jaar tijd is de miningindustrie omgetoverd tot een miljardenbal waar je als individuele miner in principe niets te zoeken hebt en geen kans maakt om een rol van betekenis te spelen. Zo werd gedacht, maar twee kleine miners bewijzen dat magie nog bestaat in de wereld van bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties