Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van 2023

1001 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers schiet naar $31.000 na nieuws over nieuw bitcoinfonds

De bitcoin koers reageert weer positief op nieuws uit de Verenigde Staten. Een nieuw bitcoinfonds komt er aan. Na eerder al goed nieuws uit institutionele hoek schiet de prijs van bitcoin op de grote beurzen richting $31.000.

Hieronder zie je het koersverloop van BTC tot nu toe in 2023. Aan het begin van het jaar zaten we nog verder onder de grens van $20.000.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de eerste versterkte Bitcoin Futures ETF goedgekeurd. Volatility Shares 2x Bitcoin Strategy ETF (BITX) zal de eerste versterkte crypto ETF zijn die beschikbaar is in de Verenigde Staten​.

Toezichthouder eist totale stop van Binance in België

Binance, een grote speler in de wereld van cryptocurrency, zit in de problemen in België. De Financial Services and Markets Authority (FSMA), een Belgische toezichthouder, heeft een bevel uitgevaardigd. Binance moet onmiddellijk stoppen met het bedienen van Belgische klanten​​.

Volgens de FSMA is Binance in strijd met de Belgische wet en de richtlijnen. Het bedrijf biedt diensten aan vanuit landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Dit is volgens hen niet toegestaan​​.

De 140.000 bitcoin van MicroStrategy staan weer in het groen

De 140.000 bitcoin van MicroStrategy staat weer in het groen. Het miljardenbedrag dat Michael Saylor met zijn bedrijf uit de markt heeft gekocht, stond bijna precies een jaar in het rood.

In de herfst van 2020 kocht MicroStrategy haar eerste beetjes bitcoin met haar kasreserves. Na deze 21.454 BTC kwam er in de drie jaar die volgden bijna 120.000 BTC bij. Het totale bitcoinbezit van het business intelligence-bedrijf staat nu op $4,2 miljard aan bitcoin. Een deel hiervan is gefinancierd met schuldpapier dat in de komende jaren nog moet worden terugbetaald.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd