Goedemorgen Bitcoin: koers blijft hangen rond $26.000

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Stijgende Hash Rate: Een Signaal van Vertrouwen in het Bitcoin Netwerk

Op 18 augustus 2023 kreeg Bitcoin te maken met een opmerkelijke daling. Binnen slechts 10 minuten daalde de prijs met 8%, wat de waarde terugbracht naar een niveau dat sinds 20 juni niet meer was waargenomen. Rond 21:30 uur UTC was Bitcoin $27,677 waard, maar kort daarna zakte de prijs naar $25,409, zoals gemeld door Coinmarketcap. Op Bitfinex, een toonaangevende cryptobeurs, viel Bitcoin zelfs naar een dieptepunt van $24,715 voordat het enigszins herstelde.

Volgens CoinGecko kost het in Nederland gemiddeld $152.163 om één bitcoin te maken

Een analyse van CoinGecko laat zien hoe duur het in verschillende landen is om bitcoin te minen. Nederland staat in de top 10 van duurste plekken.

Allereerst een disclaimer: elke situatie voor iedere miner is uniek, dus je kunt hier geen keiharde conclusies aan verbinden. Toch geeft het enkele interessante inzichten in de dynamieken in de mining-industrie.

Gemiddeld zou men als onafhankelijke miner ongeveer 266.000 kilowattuur (kWh) aan stroom verbruiken om één bitcoin te minen (of verdienen). Dit proces zou bijna zeven jaar duren.

Volgens Coingecko kost het minen van 1 BTC, op basis van de gemiddelde elektriciteitstarieven van huishoudens, ongeveer $46.291. Dat is 35% meer dan de normale dagprijs van een losse BTC (ten tijde van het onderzoek, in juli).

Daarmee is het direct duidelijk: over het algemeen is winstgevend minen voor een normaal huishouden niet (meer) mogelijk. De kosten kunnen echter wel per land, regio of persoon verschillen.

Europa valt op met de hoogste gemiddelde kosten van $85.767, in tegenstelling tot het laagste gemiddelde in Azië van $20.635. Verder blijkt dat solo-mining gemiddeld genomen in 65 landen mogelijk is.

Nieuwe stap voor schuldeisers van Celsius

In een dramatische wending in de wereld van cryptolening, maakt Celsius, een failliete crypto-geldverstrekker, zich op voor een beslissende stemronde. Het voorstel? Een potentieel herstel van maar liefst 85% van de tegoeden door een verkoop van hun activa aan het Fahrenheit consortium.

Na maanden van onzekerheid markeert deze stap een glimp van hoop voor zowel schuldeisers als beleggers. Het is een resultaat van intensieve juridische onderhandelingen en de recente goedkeuring door een vooraanstaande rechter.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...