Goedemorgen Bitcoin: Bill Gates is niet erg enthousiast over BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Bitcoin koers daalt met 15%, $2 miljard aan longs geliquideerd

De Bitcoin (BTC) koers is maandag fors gedipt naar $47.400. Een verlies van 15% op moment van schrijven. Het is de grootste daling van de cryptomunt in 2021. Op moment van schrijven is de koers 18,835.82USD.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vooropgesteld: Bitcoin zit nog steeds in een bullmarkt, die eind 2020 definitief is ingezet doorgaans 13 tot 14 maanden duurt. De stijging van de afgelopen weken was dan ook ongekend. Op 11 februari dipte de koers naar $43.756, terwijl de top afgelopen zondag (gisteren) op $58.354 lag.

Surfen bij een privé eiland met 15 vrienden? Dat kan voor 1 Bitcoin per week

Bitcoin wordt vaak omschreven als een goed spaarmiddel. Sommige (rijke) bitcoiners zijn er echter ook niet vies van om soms goed van het leven te genieten. Een luxe privé eiland speelt daar op in met een opmerkelijke aanbieding.

Het eiland ligt midden in de Grote Oceaan vlakbij de Marshalleilanden. Beran Island Resort hoopt bitcoiners naar hun resort te trekken. Een week op dit privé eiland kost je 1 bitcoin, maar dan mag je wel 15 vrienden meenemen.

Bill Gates: ‘Ik heb geen Bitcoin, ik kijk er neutraal tegenaan’

Bill Gates, medeoprichter van Microsoft, vertelt dat hij een “neutrale kijk” heeft op bitcoin. Hij ondersteunt wel de digitalisering van geld in de vorm van (Central Bank) Digital Currency’s, als manier om bijvoorbeeld transactiekosten te verlagen.

Dit zei de miljardair in een interview met Squawk Box van CNBC. Hij is dus neutraal over de cryptomunt, en vertelt ook dat hij geen bitcoin (meer) heeft. Hij is naar eigen zeggen ook niet short.

Gates bracht onlangs een boek uit over het voorkomen van de wereldwijde klimaatverandering. Dit was voor de host van de show een haakje om over Bitcoin te beginnen: ‘Het verbruikt namelijk enorm veel energie. Hoe ziet meneer Gates dit in de context van deze klimaatverandering?’

Belastingaangiftes, recordprijzen en Bill Gates in de Hup Bitcoin Podcast

In de Hup Bitcoin Podcast word je helemaal bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de wereld van bitcoin. Robin Heester en Wessel Simons nemen samen de laatste bitcoinnieuwtjes door voor deze kersverse aflevering.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)