Goedemorgen Bitcoin: koers daalt met 7% in een week

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Statistieken

De huidige prijs van Bitcoin is $26.835, met een marktkapitalisatie van $519,9 miljard. Voor één dollar krijg je 3.726 satoshi’s. Bij het prijzen van Bitcoin in goud komt dit neer op 13,3 ounces. De marktkapitalisatie van Bitcoin vertegenwoordigt 3,84% ten opzichte van de marktkapitalisatie van goud.

De huidige geldvoorraad van Bitcoin bedraagt 19.372.530,71 BTC, waarvan 92,25% al is uitgegeven van het maximum van 21 miljoen. Er zijn 219,29 BTC onuitgeefbare bitcoins.

Er zijn 17.096 bereikbare bitcoin-nodes en 10.142 bitcoin Tor-nodes, waarbij Tor-nodes 59,32% van het totaal vertegenwoordigen. Er zijn in totaal 837.491.792 transacties uitgevoerd op het Bitcoin-netwerk. Het gemiddelde aantal transacties per seconde in de afgelopen 30 dagen bedraagt 5,2 transacties, met een totaal van 13.630.128 transacties in die periode.

We bevinden ons momenteel in het vierde halveringstijdperk. Er zijn nog 50.361 blokken te gaan tot de volgende halvering, die wordt geschat op 22 april 2024

Glassnode: 4,3 miljoen bitcoin onder water bij hodlers

Bitcoiners blijven stug vasthouden. Ondanks recente grote prijssprongen blijft een groot aantal bitcoin stilstaan.

Recente data van Glassnode laat zien dat er momenteel 4,3 miljoen bitcoin zit bij ‘Long-Term Holders’ met verlies, wat overeenkomt met 22,2% van het circulerende aanbod. Op het moment van schrijven is er ruim 19,3 miljoen BTC in omloop.

De cryptomarkt heeft de afgelopen maanden aanzienlijke schommelingen gekend, waardoor veel investeerders geconfronteerd worden met ongerealiseerde verliezen.

Crypto-belasting in de EU

De Europese Unie treft voorbereidingen om striktere regelgeving in te voeren rondom non-fungibele tokens (NFT’s) en bedrijven buiten de EU. Deze stap is een poging om belastingontduiking in de groeiende cryptomarkt aan te pakken.

Binance verlaat Canada vanwege strikte cryptoregelgeving

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, heeft aangekondigd dat het stopt met haar diensten in Canada. Dit besluit is een reactie op de nieuwe regelgeving die door de Canadese toezichthouders is uitgevaardigd en die een grote impact heeft op de cryptosector van het land.

MicroStrategy deelt nieuw inzicht in bitcoin voor bedrijven in reeks van video’s.

MicroStrategy heeft onlangs een reeks video’s gepubliceerd die inzicht bieden in hun visie op Bitcoin en het Lightning-netwerk voor bedrijven. Deze video’s zijn opgenomen tijdens het evenement ‘Bitcoin & Lightning for Corporations’ dat plaatsvond tijdens MicroStrategy World 2023.

MicroStrategy heeft momenteel 140.000 bitcoin in kas. En is daarmee een van de rijkste bedrijven als je kijkt naar hun bezit in bitcoin. Onder leiding van oprichter Michael Saylor is het bedrijf overgestapt naar een bitcoin standaard.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...