Goedemorgen Bitcoin: koers daalt naar $26.000

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers daalt naar $26.000

De bitcoin koers dook deze week naar een prijs van $26.000. Een daling van ruim 12% in een maand tijd. Hier geven we een overzicht van verschillende prijsgerelateerde onderwerpen met betrekking tot Bitcoin.

  • Marktkapitalisatie: $507.9 miljard.
  • Prijs: $26.095 per Bitcoin.
  • Sats per Dollar: 3.832. (Een ‘sat’ is de kleinste eenheid van Bitcoin, genaamd naar de oprichter, Satoshi Nakamoto.)

FBI nam tonnen aan bitcoin en tether in beslag in 2023

Tussen maart en mei 2023 heeft de Federal Bureau of Investigation (FBI) bijna $1,7 miljoen aan crypto-activa geconfisqueerd als reactie op diverse inbreuken op de federale regelgeving in de VS. Deze operatie is een van de recente inspanningen van de Amerikaanse rechtshandhaving om malafide activiteiten in de steeds groeiende wereld van cryptocurrency te beteugelen.

‘Noord-Korea maakte in 2023 al meer dan $200 miljoen buit aan bitcoin en crypto’

Noord-Korea blijft geld verdienen aan hacks in de crypto-industrie. Volgens een recent rapport van TRM Labs hebben hackers gelinkt aan Noord-Korea in 2023 alleen al voor meer dan $200 miljoen aan Bitcoin en andere cryptocurrencies gestolen. Deze buit is onderdeel van de schrikbarende $2 miljard die in de afgelopen vijf jaar uit digitale wallets is gehaald.

Gemini dringt aan op seponeren van zaak om Earn-programma

Cryptocbeurs Gemini heeft opnieuw haar beklag ingediend als onderdeel van haar inspanningen om het lopende proces tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te laten seponeren. In het hart van de controverse staat de beschuldiging dat Gemini Earn, een dienst die klanten in staat stelt crypto-assets zoals Bitcoin uit te lenen aan Genesis, de beveiligingsvoorschriften heeft overtreden door niet-geregistreerde effecten aan te bieden.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...