Goedemorgen Bitcoin: ‘Koers in zes jaar naar $300.000’, aldus Scaramucci

918 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Oprichter Skybridge Capital denkt dat bitcoin naar $300.000 gaat

Skybridge Capital is “behoorlijk optimistisch” over bitcoin voor de komende 12 tot 24 maanden. Anthony Scaramucci denkt dat de cryptovaluta in de komende zes jaar zelfs naar de $300.000 kan gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De vermogensbeheerder pleit er wel voor om “gewoon te ontspannen” en “te blijven kijken naar de lange termijn”.

Bij CNBC vertelt de voormalig communicatie-adviseur van Donald Trump over de cryptowinter.

“Ik wil mensen waarschuwen om naar de huidige situatie te kijken, met betere statistieken van vorige week omtrent inflatie en werkloosheid.”

Revolut scoort licentie in Cyprus om bitcoin te kunnen verkopen

Revolut heeft een licentie ontvangen om bitcoin te kunnen gaan verkopen aan zijn Europese klanten. De betaalverwerker, opererend vanuit het Verenigd Koninkrijk, heeft circa 17 miljoen klanten in Europa. Ze hebben de handelslicentie gescoord bij de toezichthouder in Cyprus, het eiland dat pro-crypto is te te noemen.

Met dit papiertje mag het beursgenoteerde firma bitcoin en crypto’s gaan verkopen aan burger van de Europese Economische Ruimte (EER). Dat is een lijstje van EU-landen waaronder Nederland, aangevuld Liechtenstein, Noorwegen en IJsland.

Europa wil nieuwe waakhond om witwassen met crypto’s tegen te gaan

De Europese Unie wil een nieuwe autoriteit in het leven roepen die toezicht gaat houden op cryptobedrijven, meldt The Block. Doel is om witwassen via crypto’s tegen te gaan. De meeste lidstaten zouden het plan om een Anti-Money Laundering Authority (AMLA) op te richten, omarmen.

Een nieuwe regelgever is onderdeel van een breed pakket om grip te krijgen op deze nieuwe assetklasse. Het begon met de AMLD5 richtlijn, die de meeste lidstaten sinds 2020 hebben ingevoerd. Gebruikers moeten zich nu identificeren om bitcoin te kunnen kopen. In 2024 moet de verordening Markets in Crypto Assets (MiCA) geïmplementeerd zijn.