Goedemorgen Bitcoin: koers reageert op nieuws uit Amerika

1072 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

De koers van bitcoin staat op 18,819.46USD. Dat is -5.17% hoger dan 24 uur geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Europese Bitcoin ETF aangekondigd, toezichthouder kan nog roet in het eten gooien

Jacobi Asset Management lanceert een bitcoin exchange-traded fund (ETF). Het fonds wordt gedekt door fysieke bitcoin en wordt genoteerd aan de aandelenbeurs Cboe Europe. Dat laat Jacobi weten in een persbericht.

De enige organisatie die dit nog tegen kan houden is de Financial Conduct Authority (FCA). Er kan dus nog wat mis gaan, maar het fonds zelf lijkt er van overtuigd dat het goed gaat komen

Eerste Bitcoin ETF in Amerika officieel goedgekeurd

ProShares lanceert volgende week de handel in hun bitcoin futures ETF. Het ProShares Bitcoin Strategy ETF heeft goedkeuring gekregen van de toezichthouders. Het fonds krijgt het ticker symbol BITO.

ABN Amro: bitcoin toegangspoort tot financiële dienstverlening voor banklozen

Het lijkt erop dat ze bij ABN Amro de kracht van het Lightning Netwerk hebben ontdekt. Ralph Wessels, het hoofd beleggingsstrategie bij de bank, ziet de voordelen van Bitcoin voor het internationale betalingsverkeer. “Via het bitcoinnetwerk was betalen traag, maar er is een toepassing voor gebouwd dat het veel sneller kan,” aldus Wessels tegenover de Telegraaf.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd