Goedemorgen Bitcoin: koers staat 758 dagen boven $10.000

Goedemorgen Bitcoin: koers staat 758 dagen boven $10.000

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Europees Proof-of-Work verbod terug op tafel? Europees Parlement stemt maandag

De laatste versie van een juridisch raamwerk voor de regulering van cryptocurrency's in de Europese Unie schijnt weer een voorschrift te bevatten die nadelig lijkt voor Proof-of-Work munten. Maandag is het zo ver en stemt het Europees Parlement over het voorstel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Proof-of-Work is onderdeel van het fundament van Bitcoin. Het zorgt ervoor dat iedere bitcoin is gedekt door energie. Je kunt niet uit het niets een bitcoin maken, daar moet je kapitaal en energie voor opgeven. In tegenstelling tot Proof-of-Stake, waarbij je enkel over kapitaal hoeft te beschikken.

Bitcoin koers staat 758 dagen boven $10.000

De koers van bitcoin heeft al 758 dagen boven $10.000 gestaan. De volgende mijlpaal van $100.000 is voorlopig nog uit zicht.

In onderstaande grafiek kun je zien hoe lang bitcoin rond bepaalde mijlpalen bleef hangen. Opvallend genoeg had bitcoin erg lang moeite om definitief boven de grens van $10.000 te schieten.

Bitcoin koers onder druk, ondanks instroom van institutioneel kapitaal

De bitcoin koers heeft het lastig, ondanks dat grote investeerders zich op dit moment met stevig kapitaal inkopen. Als we de gegevens van Datamish mogen geloven, dan heeft dat te maken met het openen van een grote hoeveelheid shortposities bij de beurzen.

Het negatieve sentiment op de markt kan moeilijk los gezien worden van de onzekerheid op macro-niveau. Met name het conflict in Oekraïne hangt als een zwaard van Damocles boven de markt.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties