Goedemorgen Bitcoin: Koers stabiel, maar voor hoe lang nog?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers stabiel, maar voor hoe lang nog?

De bitcoin koers schommelt al maanden tussen de 29.000 en 31.000 dollar. Het lukt de bulls maar niet om de controle terug te pakken en ondertussen is de volatiliteit naar het laagste niveau sinds 2017 gezakt. Krijgen we straks onverwachts een gigantische koersexplosie of blijven we nog even op deze manier doorsudderen?

De populaire pseudonieme analist Don Alt had deze lastige periode voor bitcoin blijkbaar al voorzien. Eerder dit jaar besloot hij te verkopen, omdat hij het gevoel kreeg dat bitcoin op het terrein van de bears aangekomen was.

We zijn nu een ruime maand verder en het lijkt erop dat hij gelijk krijgt. "Het is best grappig dat mensen me uitlachten omdat ik bitcoin verkocht op 31.000 dollar; zelfs als we geen dollar meer zakken was het aanhouden van de positie iedere potentiële stijging niet waard geweest", aldus Don Alt.

Britse toezichthouder keurt 13% van de crypto-aanvragen goed

Sinds januari 2020 hebben bijna driehonderd crypto-bedrijven bij de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk een aanvraag voor registratie ingediend. De FCA heeft slechts 38 van deze aanvragen goedgekeurd, wat neerkomt op een goedkeuringspercentage van 13%.

Op 11 augustus bracht de FCA een reactie uit op een WOB-verzoek van een anonieme bron. Dit verzoek bevatte vier vragen over de registratiecijfers van crypto-bedrijven. Uit de gegevens van de FCA blijkt dat 155 van de in totaal 291 aanvragen door de bedrijven zelf zijn ingetrokken. De FCA raadt bedrijven aan later opnieuw een aanvraag in te dienen als ze niet aan alle criteria voldoen.

"Bedrijven die zich niet aan de regelgeving houden, krijgen hun aanvraag afgewezen", zegt de toezichthouder.

Nieuwe CEO van PayPal had al bitcoin in 2013

PayPal heeft een nieuwe CEO benoemd. Wat blijkt? De baas van het betaalbedrijf is een bitcoin OG.

Nadat PayPal vorige week haar eigen dollar-stablecoin aankondigde, is het nu weer raak met (indirect) cryptonieuws. Ze benoemen Alex Chriss als nieuwe CEO van het betaalbedrijf. Vanaf 27 september zal hij zijn nieuwe functie betreden.

Het duurde niet lang of bitcointwitter kwam erachter dat deze vrij onbekende Chriss al in 2013 met bitcoin bezig was. Op zijn Twitter-account staat namelijk:

"I just sold 2 bitcoin with @Coinbase! best ROI EVER!!!!!!!! "

De tweet dateert van 9 april 2013. De koers van de grootste cryptocurrency stond destijds rond de $100 per coin, wat voor hem toen al de beste return-on-investment opleverde..

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...