Goedemorgen Bitcoin: koers stijgt in 2022 vooral tijdens ‘Europese uren’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

Bitcoin stijgt dit jaar vooral tijdens ‘Europese uren’, terwijl Aziaten lijken te verkopen

De bitcoinmarkt is iets globaals en 24/7 ‘open’. Dat geeft interessante inzichten tussen verschillende regio’s. Uit data van Arcane Research blijkt dat Europa het meest positief wat betreft bitcoin. Azië en de Verenigde Staten zorgen juist voor verkoopdruk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De afgelopen acht maanden is er duidelijk een verschil te zien tussen de regio’s met de meeste bitcoinhandel. De meeste prijsdalingen kwamen voort uit de momenten dat Azië en de Verenigde Staten ‘actief’ zijn.

Sinds het begin van het jaar daalde bitcoin maar liefst 41% in de tijden dat de Aziatische markt ‘open’ is. Is dit een nawee van het verbod op bitcoin mining en de tendens die er in onder andere China heerst? Anderzijds is Azië natuurlijk meer dan China.

Handelsvolume van bitcoin futures daalt naar laagste punt in 21 maanden

De dalende koers van bitcoin heeft ook gevolgen voor de bitcoin futures. Het handelsvolume van bitcoin futures bereikte in augustus het laagste punt in 21 maanden.

Koploper qua handelsvolume is nog altijd Binance. Met op ruime afstand concurrenten als Bybit, FTX en CME. Binance verwerkte ruim $500 miljard aan bitcoin futures volgens data van Coinglass.

BlackRock opzoek naar nieuwe partner voor stap naar bitcoin

BlackRock is op zoek naar partners om hun diensten rondom bitcoin uit te breiden.

Het oog is gevallen op CF Benchmarks, een dochterbedrijf van cryptobeurs Kraken. Laatstgenoemde is een van de grootste bedrijven in de Amerikaanse industrie. BlackRock is op haar beurt weer een van de grootste vermogensbeheerders in de wereld. In 2021 had het bedrijf zo’n $10.000 miljard (!) aan fondsen onder vermogen

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...