Goedemorgen Bitcoin: ‘Koers voor halving nog naar 180.000 dollar’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Fundstrat: ‘Bitcoin koers kan voor de halving van 2024 naar 180.000 dollar’

De bitcoin koers kan volgens Fundstrat voor de halving van april 2024 al naar de 180.000 dollar per munt schieten. Het onderzoeksbedrijf baseert deze voorspelling uiteraard op de Spot Bitcoin ETF van BlackRock, die volgens Fundstrat een gigantische stijging in de vraag naar bitcoin kan veroorzaken. “Als de SEC een Spot Bitcoin ETF van BlackRock goedkeurt, dan kan dat weleens de grootste ETF-lancering ooit markeren”, aldus Fundstrat.

De grote vraag is natuurlijk hoe ze bij die koers van 180.000 dollar per bitcoin komen. Volgens Fundstrat is de dagelijkse vraag naar bitcoin op dit moment ongeveer 25 miljoen dollar, terwijl het aanbod door bitcoin mining ook met ongeveer 25 miljoen dollar per dag toeneemt. Wat dat betreft is er sprake van een equilibrium in de markt.

Binance en Changpeng Zhao zijn van plan om CFTC-klacht af te wijzen

Binance en zijn CEO en oprichter Changpeng Zhao zijn van plan om de klacht van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) af te wijzen. De grootste cryptobeurs wordt beschuldigd van schending van de Commodity Exchange Act en federale regels.

Dat meldt persbureau Reuters die een gerechtelijk document heeft ingezien. De CFTC heeft Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs, en Zhao in maart aangeklaagd wegens het exploiteren van een “illegale” beurs en een “nep” compliance programma.

Een van de aanklachten is dat Binance vanaf minstens juli 2019 bitcoin en crypto derivaten heeft aangeboden aan Amerikaanse beleggers en dat is in strijd met de Amerikaanse wetgeving.

Amerikaanse vrouw trapt in oplichting en betaalt 12 bitcoin aan nep-huurmoordenaar

Een vrouw uit Nevada is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Ze probeerde een huurmoordenaar in te zetten om haar ex-man te vermoorden. Daarbij gebruikte ze bitcoin als betaalmiddel.

De 38-jarige Kristy Lynn Felkins uit Fallon (in Nevada) bekende in maart schuldig te zijn aan het opzetten van een huurmoord. Dat valt op te maken uit een persbericht van het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ).

Na de veroordeling beval de rechter van het Amerikaanse districtsrechtbank in Californië dat Felkins ook nog eens drie jaar onder toezicht komt te staan nadat ze haar gevangenisstraf heeft uitgezeten.

In 2016 maakte Felkins 12 bitcoin over naar een exploitant van Besa Mafia. Destijds was het nog maar $5.000 waard. Via de darknet website hoopte ze een huurmoordenaar te vinden om haar ex-man te doden. Omgerekend naar de koers van vandaag zou dit bedrag maar liefst $340.000 waard zijn.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...