Goedemorgen Bitcoin: Koersstijging stijgt met 8% in een week

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Betaling aan advocatenkantoor voor ineenstorting Terra roept vragen op

De soap rondom Do Kwon en consorten duurt voort. Volgens de laatste berichtgeving heeft de man die ooit 80.000 bitcoin kocht miljoenen gestuurd naar advocaten nét voordat zijn kaartenhuis in elkaar stortte.

Volgens een rapport hebben aanklagers ontdekt dat Do Kwon, CEO van Terraform Labs, $7 miljoen heeft betaald aan Kim & Chang, een bekend advocatenkantoor in Zuid-Korea. De transacties vonden plaats vlak voordat het Terra-ecosysteem in elkaar klapte. De betaling wordt door aanklagers beschouwd als een bewuste beslissing van Kwon, die volgens hen zijn bewustzijn van de naderende instorting.

Pieken en dalen

We beginnen deze week in Nederland. Een artikel in de Volkskrant deed vele oranje wenkbrauwen fronsen. Divisiedirecteur Toezicht Maarten Gelderman reageert op de kritiek op het beleid van De Nederlandsche Bank (DNB) rondom het cryptoregister. Bedrijven die in Nederland bitcoindiensten willen aanbieden, moeten eerst door de keuring komen van de DNB. Zij toetsen een organisatie op richtlijnen en wetten.

Zeven jaar cel voor Duitser die met bom €500.000 aan bitcoin van een drogisterij afperste

Een 53-jarige man uit Duitsland is door de rechtbank van Karlsruhe veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. Hij wilde een landgenoot afpersen en vroeg €500.000 aan bitcoin als losgeld. Ook dreigde hij de winkel van de man te bombarderen.

De lokale nieuwszender FAZ meldt dat de afperser zijn misdaad in de rechtszaak heeft bekend. De voormalig gezondheidswerker geeft de schuld aan een burn-out vanwege zijn werk en het verlangen naar financiële zekerheid.

Stijging van bitcoin zet door: koers stijgt 8% in week tijd

Bitcoin heeft deze week zijn uptrend zoals verwacht voortgezet met een stijging van 8.35% in de afgelopen 7 dagen. Zolang er geen tekenen van zwakte zichtbaar zijn focussen we ons op het weerstandsgebied rond $32.000 of moeten we nu echt rekening houden met een flinke correctie waar velen het al weken over hebben?

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...