Goedemorgen Bitcoin: Komt ook Genesis Global Capital in geldnood?

Goedemorgen Bitcoin: Komt ook Genesis Global Capital in geldnood?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Kaag in debat: 'Gebruik digitale euro wordt niet verplicht'

Niet alleen op Europees niveau is men druk met een centrale bankmunt (CBDC). Ook in Nederland wordt er gedebatteerd over de mogelijke implementatie van een nieuwe munt. Voor de echte die hards: je kunt het debat ook terugkijken op de website van de Tweede Kamer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens het debat wordt het snel duidelijk dat dit debat echt gaat over regels, richtlijnen en wetgeving. De technische kant wordt genegeerd. De woorden crypto en bitcoin komen een enkele keer voorbij. Minister van Financiën Sigrid Kaag belooft: gebruik van een digitale euro wordt niet verplicht. De minister pleit voor een implementatie naast het huidige systeem.

Harvard onderzoek: "Sancties verhogen kans dat centrale banken bitcoin kopen"

Harvard University is een Amerikaanse universiteit die wereldwijde bekendheid en aanzien geniet. Vanuit de economie-afdeling van de gerenommeerde universiteit is nu een onderzoeksrapport verschenen over de mogelijkheid dat centrale banken bitcoin als reserve-asset op de balans aanhouden.

De conclusie van het onderzoek komt erop neer dat bitcoin aantrekkelijker wordt voor centrale banken naarmate het risico op sancties toeneemt. Hiermee verwijst de onderzoeker in kwestie natuurlijk naar de sancties die Rusland heeft moeten verwerken als gevolg van het binnenvallen van Oekraïne.

Niet lang daarna werden de dollar-reserves van Rusland bevroren, wat ervoor zorgt dat zij en andere landen die dat risico lopen nadenken over alternatieven. Met het bevriezen van de dollar-reserves van Rusland is duidelijk dat de Amerikaanse dollar voor een grote groep landen helemaal geen veilige haven is.

Genesis Global Capital heeft $2,8 miljard aan leningen open staan

Cryptogeldschieter Genesis Global heeft uitstaande leningen van $2,8 miljard op zijn balans staan.

Ongeveer 30% van de leningen zijn afgesloten met betrokken bedrijven, zoals moederbedrijf Digital Currency Group (DCG). Ze verstrekken veel 'intercompany-leningen' en volgens CEO Barry Silbert is dit volstrekt normaal.

Genesis Global Capital heeft ook geld uitgeleend aan Genesis Trading. De broker is een belangrijke partij voor institutionele handel.

Bloomberg en The New York Times berichten dat er problemen zijn bij Genesis. Er zou zelfs al een adviseur zijn aangesteld voor de herstructurering van het bedrijf. Silbert lijkt minder gespannen.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties