Goedemorgen Bitcoin: korting op BTC in India door naderende regulering

1215 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Pensioenfonds uit Australië wil in bitcoin investeren voor 1,8 miljoen leden

Het Australische pensioenfonds Rest Super kijkt naar investeringen in cryptocurrency’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Het is nog steeds een zeer volatiele belegging, dus elke allocatie die we in cryptocurrency’s doen, zal waarschijnlijk deel uitmaken van onze gediversifieerde portefeuille”, zegt CIO Andrew Lill van Rest Super.

Het gaat hier dus om een manier om hun portfolio iets uit te breiden. Anno 2021 is het geen unicum meer als een pensioenfonds dit doet.

Het fonds heeft ruim $46,8 miljard aan assets onder beheer en zo’n 1,8 miljoen leden. Als de plannen worden doorgezet gaat een klein deel van hun vermogen richting bitcoin of andere producten in de industrie.

Bitcoin is goedkoper in India door lokale paniek

Bitcoin kan lokaal soms lager of hoger handelen. In India is er op de markt een korting van 3% doordat beleggers in paniek hun bitcoin aanbieden. Aanleiding is een aanstaande cryptowet die aan het parlement is aangeboden, zo meldt The Block. De koersen van andere cryptomunten zijn ook geduikeld ten opzichte van de Indiase roepie.

Nederlander moet 15 maanden cel in vanwege cryptozwendel

Een 27-jarige Nederlander is het brein achter Bitnextfast, een malafide beleggingsvehikel dat in 2018 het levenslicht zag.

De rechtbank Amsterdam heeft Pieter J. onlangs veroordeeld tot 27 maanden gevangenisstraf, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, wegens oplichting en witwassen.

Naar verluidt zijn ook enkele BN’ers en vermeende criminelen de dupe van deze zwendel, zo berichtte het Parool al in 2018.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!