Goedemorgen Bitcoin: man verliest $200.000 na beleggingsadvies op dating app

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Man verliest $200.000 in bitcoin na advies op dating app

Een anonieme Britse man is bijna $200.000 in bitcoin verloren via een dating app. Hij kwam in contact met een iemand waardoor hij uiteindelijk zijn geld verloor.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na het opbreken van zijn vorige relatie besloot Tom (niet zijn echte naam) in 2020 lid te worden van een dating app om wat gezelschap te zoeken. Al snel kwam hij contact met een vrouw uit Hong Kong genaamd Jia. Het stel begon elkaar berichten te sturen.

Influencer koopt 29 bitcoin en komt terug op belofte om niet meer te kopen

Dave Portnoy koopt 29 bitcoin. De Amerikaan beloofde in 2020 nooit meer aan de slag te gaan met bitcoin. Inmiddels is hij blijkbaar weer van mening dat bitcoin een interessante investering is.

Portnoy is een bekende naam in de wereld van social media en finance. De beste man kun je goed omschrijven als een internetpersoonlijkheid, blogger en oprichter van de sport- en popcultuurblog Barstool Sports.

Portnoy maakt er een sport van om zijn beleggingen in beeld te brengen en interessant aan te kleden. Ook rondom bitcoin maakt hij er een showtje van. Portnoy kocht voor $200.000 aan bitcoin in 2020 en verkocht dat vrij snel weer na een kleine dip. Hij kwam toen tot de conclusie dat bitcoin niets voor hem is.

Toezichthouder in Indonesië keurt bitcoinhandel goed

Cryptobeurzen in Indonesië kunnen opgelucht ademhalen. De toezichthouder op handel in het land heeft bitcoin trading goedgekeurd.

De Commodity Futures Trading Supervisory Agency (CoFTRA) heeft een vergunning in het leven geroepen om de handel in bitcoin te faciliteren in het land. Dat meldt CNBC Indonesia.

De markt in Indonesië is gigantisch. Volgens de Wereldbank had het land ruim 273 miljoen inwoners in 2020. Naast bitcoin (BTC) krijgen de miljoenen inwoners van Indonesië ook andere tokens en cryptocurrency’s voorgeschoteld. Het land heeft de handel in meer dan 200 cryptocurrency’s goedgekeurd.

Het traden van bitcoin vindt nu ook al plaats in Indonesië. Net als in veel andere landen komen politici en toezichthouders met extra regels en richtlijnen waar bedrijven aan moeten voldoen.

Eerder dit jaar kwam er nog een bericht naar buiten over een mogelijk verbod op de handel in ‘crypto-assets’ voor financiële instellingen in Indonesië.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...