Goedemorgen Bitcoin: markt reageert heftig op nieuws uit Oekraïne

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin handelsvolume schiet omhoog na Russische invasie Oekraïne

De bitcoinmarkt reageerde heftig op het nieuws over Rusland en Oekraïne. Het handelsvolume op de grote cryptobeurzen schoot kort met een factor 10 omhoog. De koers maakte een daling door richting $34.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het hoge volume was het startsein van een nieuwe daling voor BTC. De toename in bitcoin handelsvolume is duidelijk te zien in onderstaande grafiek van Kaiko.

Goedemorgen Bitcoin: markt reageert heftig op nieuws uit Oekraïne

Europarlementariërs dienen amendement in tegen Bitcoin mining

Er gaan geluiden dat (en select groepje) wetgevers van de Europese Unie (EU) een algeheel verbod op Bitcoin mining wil. Althans, er zou een limiet moeten komen op het proof-of-work mechanisme.

Allereerst: het is nog lang niet zo ver, áls het überhaupt ooit op een verbod uitkomt. Het begint allemaal bij de regulering die voor de Europese markt wordt opgesteld, ook wel bekend als de Markets in Crypto Assets (MiCA). Hierin komt misschien een bepaling over proof-of-work (PoW).

Gerucht: strenge regels voor bitcoin in Rusland

Het Ministerie van Financiën heeft een cryptowet ingediend, ondanks ernstige bezwaren van de centrale bank. De tekst is uitgelekt. In de uitvoering gaat het om heel strikte regels waarbinnen gehandeld mag worden.

Inwoners van Rusland mogen uitsluitend via gecertificeerde handelaren hun bitcoin en andere cryptovaluta verplaatsen. En ze mogen hiervoor alleen gecertificeerde wallets gebruiken. De facto betekent dit een verbod op peer-to-peerhandel. Dit staat in een nog niet ingediend document met de titel ‘Over Digitale Valuta’.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...