Goedemorgen Bitcoin: meer dan 90% van alle BTC ooit is al in omloop

Goedemorgen Bitcoin: meer dan 90% van alle BTC ooit is al in omloop

Goedemorgen. We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Miners strijden nog tot 2140 om de laatste 2 miljoen bitcoin

De 19 miljoenste bitcoin is een feit. Om precies te zijn: miner SBI Cryoti maakte blocknummer 730.002 en kreeg daarvoor de beloning die de circulating supply door de 19.000.000 heen bracht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin heeft een maximale geldhoeveelheid van 21 miljoen BTC. In 2009, toen Satoshi de software voor het eerst draaide, begon het netwerk zonder coins. Naar schatting zal rond het jaar 2140 laatste satoshi in omloop zijn gebracht. Er is dus nog meer dan 100 jaar nodig om de laatste 2 miljoen bitcoin op de markt te brengen.

Adres van Mt.Gox verstuurt 6.800 bitcoin

Een wallet van de failliete bitcoinbeurs Mt.Gox kwam plots weer tot leven. Er werd 6.800 bitcoin (BTC) verstuurd vanaf het adres. De identiteit van de ontvanger is nog niet bekend.

Mt.Gox startte al in 2010 en verwerkte in het verloop van 2013 en 2014 tot wel 70% van alle bitcoin handel. In 2014 ging de beurs echter ook ten onder. Bij de hack werd 850.000 BTC (!!) gestolen.

Senator Lummis verdedigt haar bezit van Bitcoin als beleidsmaker

Bitcoin is een veel besproken onderwerp. Zeker politici hebben zich de laatste jaren vaak (negatief en positief) uitgelaten over bitcoin. De Amerikaanse senator Cynthia Lummis kwam al vroeg naar buiten als een voorstander van bitcoin. Zij vindt dat ze als beleidsmaker prima bitcoin kan hebben, zonder gemengde belangen te krijgen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties