Goedemorgen Bitcoin: meer strenge regels voor verkopers van BTC

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Ook bitcoin verkopers in Zwitserland krijgen te maken met strengere regels

Cryptobeurzen en brokers moeten ook in Zwitserland meer data verzamelen over hun klanten. Nieuwe anti-witwasregels zorgen ervoor dat bedrijven meer moeten weten over hun klanten. Dat meldt Finews.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA) eist van handelsplatformen met bitcoin dat zij meer gaan doen in de opsporing van verboden geldstromen. Dit gaat gepaard met tools die niet alleen de data van (mogelijke) criminelen verzamelen, maar ook de doorsnee klant krijgt hier mee te maken.

‘Bitcoin gaat eeuwenlang en buiten controle overheid bestaan’

Een analist van de Deutsche Bank verwacht dat Bitcoin in de toekomst het “first-mover-advantage” zal behouden. Daarmee heeft het in de ogen van de bankier een voordeel ten opzichte van andere cryptocurrency’s.

Volatiel maar blijvend

Het gaat om Marion Laboure, analist bij een onderzoeksafdeling van Deutsche Bank. Ze stelt dat ze zich wel kan voorstellen dat Bitcoin in de toekomst de rol van ‘digitaal goud’ zal vertolken. Iets dat eeuwenlang bestaat en niet door een overheid gecontroleerd wordt, zo stelt ze.

Amerikaanse senator ziet grote kans voor VS na bitcoin exodus uit China

Eerder vandaag dook de bitcoin koers met enkele duizenden dollars naar beneden nadat de Chinese People’s Bank of China bekendmaakte dat crypto-transacties nog altijd verboden zijn in het land.

Wat uiteindelijk slechts een herhaling bleek van beleid dat al in september 2017 van kracht was, maar nog eens benadrukt werd door de bank. Amerikaans Senator Patrick Joseph Toomey Jr. geeft aan dit als een kans te zien voor de Verenigde Staten.

In Wyoming krijgen Bitcoin miners belastingvoordeel bij gebruik afvalgas

Bitcoin miners in Wyoming krijgen goed nieuws. Gas dat normaal afgefakkeld wordt mag nu belastingvrij worden gebruikt om bitcoin te minen. Het gaat specifiek om afvalgas dat vrij komt bij het gebruik van aardgas. Dat meldt Oil City News.

Bij het verbranden van gas komt energie vrij. Verschillende start-ups maken er hun werk van om dit zo efficiënt mogelijk op te vangen en daarmee elektriciteit op te wekken. Daarmee kun je vervolgens bitcoin mining rigs van energie voorzien.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...