Goedemorgen Bitcoin: Miami wil minen met kernenergie

Goedemorgen! De prijs van 1 bitcoin (BTC) staat op 18,848.93USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Burgemeester Miami wil kernenergie gebruik om Bitcoin te maken

De burgemeester van Miami is van mening dat de Verenigde Staten meer bezig moet zijn met het minen van bitcoin. Volgens Francis Suarez moeten ze als land meer doen om het netwerk te verdedigen. Meer dan 90% van de rekenkracht is momenteel afkomstig van niet-Amerikaanse mining farms.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Suarez was in gesprek met crypto-journalist Laura Shin. Hij vertelt dat bij de koffiemachine nu veel gaat over de impact van mining op het milieu. Hij merkt op dat landen die verantwoordelijk zijn voor het gros van de mining faciliteiten, vuile energie gebruiken. Volgens de Amerikaan moet zijn land de leiding moet nemen om de strekking van dit verhaal te draaien.

Betaalgigant Visa verwerkt transacties via stablecoin USDC in pilot

Klanten van Visa kunnen transacties doen met een cryptocurrency. Het gaat om de stablecoin USD Coin en dus niet om bitcoin. Dat meldt nieuwsdienst Reuters. De betaalverwerker is gigantisch in het huidige financiële stelsel en wil ook relevant blijven in een wereld waarin bitcoin steeds groter wordt.

De pilot komt tot stand door een samenwerking met Crypto.com. Dat bedrijf heeft naast een handelsbeurs ook een betaalkaart voor cryptocurrency’s. Als de test goed uitvalt kunnen andere partners mogelijk dit jaar ook nog aan de slag met USD Coin.

Flow Traders geregistreerd als bitcoin bedrijf bij de Nederlandsche Bank

Flow Traders uit Amsterdam is nu ook geregistreerd als aanbieder van cryptocurrency’s. Ze zijn de achttiende marktpartij die onder toezicht komt te staan van De Nederlandsche Bank (DNB).

Per 21 mei 2020 is het iedere aanbieder verplicht om zich te laten registreren onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme. In de volksmond ook wel ‘ cryptowet’ genoemd. Ieder wisselkantoor die euro’s omwisselt in cryptocurrency’s en vice versa moeten voldoen aan de wet.

Bitcoin podcast

Luister hieronder de nieuwste aflevering van Hup Bitcoin. In deze podcast houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van bitcoin.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...