Goedemorgen Bitcoin: Microsoft lanceert netwerk bovenop BTC

1042 totale weergaven

Goedemorgen! De bitcoin prijs is 18,848.93USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Techgigant Microsoft start open source netwerk bovenop Bitcoin

Microsoft lanceert ION v1 als tweede laag bovenop bitcoin. Het gaat om een zogenaamde Decentralized Identifier (DID) technologie. Het is bedoeld als tool om identificatie van iets of iemand te doen zonder dat daar een andere partij tussen zit. Dat meldt Microsoft in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op: dit is iets dat bovenop het bitcoin protocol wordt gebouwd, maar niemand op het netwerk is verplicht hiermee aan de slag te gaan. Bitcoin is open source en iedereen kan er bovenop dingen bouwen.

Deze man beheert $150 miljard en speculeert op verbod bitcoin

Miljardair en hedgefondsmanager Ray Dalio gooit even een lading FUD in de markt. In een interview met Yahoo Finance verklaarde dat er een ‘reële kans’ is dat de Amerikaanse regering Bitcoin zou kunnen verbieden. Hij maakt daarbij een parallel met het verbod op het bezit van goud in de Verenigde Staten in de jaren ’30.

Dalio is oprichter van het hedgefonds Bridgewater Associates, waarmee ze $150 miljard onder beheer hebben. Hij is een oude rot in het vak, met zijn 72 lentes jong draait hij al een poos mee in de financiële wereld. Hij verwijst naar een gebeurtenis uit 1933.

Ook Fidelity wil Bitcoin ETF aanbieden, achtste verzoek ingediend bij SEC

Fidelity, een van de grootste financiële instellingen ter wereld, heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een bitcoin exchange traded fund (ETF).

Een exchange traded fund stelt particuliere beleggers in staat om blootgesteld te zijn aan de prijs(wisselingen) van bitcoin, zónder de cryptocurrency zelf te hoeven kopen en opslaan. Volgens de aanvraag wil Fidelity het fonds registreren onder de naam Wise Origin Bitcoin Trust.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...