Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy wil $500 miljoen ophalen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance stelt geld beschikbaar voor cryptobedrijven met financiële problemen

Binance springt weer in de bres voor de cryptomarkt. Althans, CEO ‘CZ’ maakt van de mogelijkheid gebruik om een wit voetje te halen bij de investeerders. Hij wil een fonds oprichten om noodlijdende bedrijven te helpen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het lijkt er op dat Binance de rol van FTX wil overnemen als geldschieter voor bedrijven die in geldnood zitten.

Op Twitter deelt Changpeng Zhao het volgende:

“Om verdere opeenvolgende negatieve effecten van FTX te verminderen, richt Binance een herstelfonds op voor de industrie, om projecten te helpen die normaal gesproken sterk zijn, maar in een liquiditeitscrisis verkeren. Meer details volgen binnenkort. Neem in de tussentijd contact op met Binance Labs als u denkt in aanmerking te komen.”

10 jaar oude bitcoin ter waarde van $56 miljoen verplaatst

Vlak voor het weekend verstuurde een whale 3.500 bitcoin. Op zich niets geks, maar wel als je je bedenkt dat de eigenaar zijn digitale vermogen maar liefst 11 jaar onaangeroerd hield.

De 3.500 bitcoin ter waarde van $56 miljoen stonden op zeven adressen die op 7 oktober 2011 werden aangemaakt.

Omdat de blockchain transparant door iedereen in te zien (en tevens voor iedereen met een node te verifiëren), kan iedereen al de geldstromen volgen. Zo ook de transactiehistorie van deze 3.500 BTC.

Er werd 11 jaar geleden eerst 500 BTC naar het adres “1roet” gestuurd. Verder was er nog eens 500 BTC naar een adres beginnend met 1ueNd verplaatst. Kort daarna werden de overige coins verstuurd.

MicroStrategy kan $500 miljoen extra ophalen om bitcoin te kopen

MicroStrategy kan $500 miljoen aan aandelen verkopen om meer bitcoin in te kopen. Het Amerikaanse softwarebedrijf zet sinds 2020 vol in op BTC. En ze lijken nog niet et willen stoppen.

Het gaat om ‘Class A-aandelen’. Dat is te lezen in een nieuwe prospectus. Het is veruit de meest uitgegeven vorm van aandelen voor een Amerikaans bedrijf dat op een beurs te vinden is.

Onder leiding van Michael Saylor startte MicroStrategy om zoveel mogelijk bitcoin te vergaren. Het bedrijf heeft inmiddels 130.000 BTC bemachtigd. Dat doen ze via cash, maar ook met aandelenuitgiftes of leningen.

De opbrengsten van de aandelen kúnnen gebruikt worden om BTC te kopen. Het is nog niet duidelijk of er niet wat anders wordt gedaan met het geld. MicroStrategy houdt die opties ook open.