Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy wil extra BTC kopen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

MicroStrategy wil meer dan 129.000 bitcoin

Het zal geen verrassing zijn, maar de koopdrift van MicroStrategy is nog niet voorbij. Het beursgenoteerde softwarebedrijf heeft al meer dan 129.000 BTC in zijn schatkist. Het is een maand geleden sinds CEO Michael Saylor aftrad. Maar daarbij sprak hij direct de wens uit om meer met bitcoin bezig te kunnen zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘We geven crypto geen vrijbrief’

De industrie rondom bitcoin kan rekenen op een streng beleid van Amerikaanse toezichthouders. De Securities and Exchange Commission (SEC) is een van de belangrijkste financiële toezichthouders in Amerika. De directeur van de handhavingsafdeling is duidelijk. Gurbir Grewal: “We zullen acties blijven ondernemen, ongeacht welke technologie wordt gebruikt. We geven crypto geen vrijbrief.”

Jack Dorsey en Jay-Z geven $1.000 in bitcoin weg aan elke bezoeker van evenement

De wereld van bitcoin draait om geld. Zo nu en dan komen er echter ook mooie initiatieven voorbij waar er juist geld wordt weggeven. Jay-Z en Jack Dorsey startte eerder dit jaar met The Bitcoin Academy. Het is een initiatief in het Amerikaanse Brooklyn.

Vanaf 22 juni t/m 7 september konden kinderen, tieners en volwassenen gratis bitcoincursussen volgens aan The Bitcoin Academy. De cursussen zijn exclusief toegankelijk voor bewoners van Marcy Houses, een woningbouwproject in Brooklyn, New York.

Meer bitcoin verstuurd op het netwerk, minder naar beurzen

Het aantal transacties richting cryptobeurzen neemt af. Terwijl bitcoin over-the-counter desks het drukker hebben. Dat blijkt uit data van een analist via CryptoQuant.

De eerste indicator die hier op duidt is de ‘fund flow ratio’. Dat is een statistiek waarmee wordt gekeken hoeveel bitcoin er van en naar beurzen gaat. Denk daarbij bijvoorbeeld aan stortingen of opnames van klanten bij verschillende beurzen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...