Goedemorgen Bitcoin: miljardair heeft 50% van vermogen in BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance CEO Changpeng Zhao (44) heeft $96 miljard aan vermogen

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, is de rijkste persoon op de cryptomarkt, met een geschat vermogen van 96 miljard dollar (~85,7 miljard euro).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zijn naam prijkt namelijk op de Billionaire Index van Bloomberg. Daarmee komt bij in de buurt van techmiljardairs zoals Mark Zuckerberg en Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin.

In werkelijkheid kan zijn vermogen nog groter zijn, want er is weinig bekend over het privévermogen. Bekend is dat personeel van Binance betaald krijgt in haar eigen token de Binance Coin. Deze munt steeg 1300% in waarde in 2021.

Politie Kosovo neemt 300 bitcoin miners in beslag

De Kosovaarse politie heeft bekendgemaakt dat het zaterdag 300 bitcoinminers in beslag heeft genomen. De actie volgt op een verbod op cryptomining dat is afgekondigd om elektriciteit te besparen.

Dat is nodig, omdat er tekorten zijn. De energiecrisis brengt en passant een netelige kwestie tussen Kosovaren en Serviërs aan de oppervlakte.

Deze miljardair heeft 50% van zijn vermogen in bitcoin (BTC)

De Amerikaanse miljardair Bill Miller heeft al jarenlang bitcoin. Naar verluidt heeft Miller de helft van zijn privévermogen in bitcoin gestoken, zo zegt hij in een interview met WealthTrack.

Zijn gokje op bitcoin heeft goed uitgepakt, want hij kocht al bitcoin toen de prijs tussen de 200 en 300 dollar stond. Op een gegeven moment was zijn gemiddelde aankoopprijs slechts 500 dollar, terwijl de prijs toen al op $53.000 stond.