Goedemorgen Bitcoin: miljoenen klanten Fidelity krijgen toegang tot bitcoin

776 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Fidelity gaat bitcoin aanbieden aan miljoenen retailklanten’

Volgens The Wall Street Journal kunnen klanten van vermogensbeheerder Fidelity binnenkort bitcoin kopen. Het brokerageplatform van het bedrijf gaat deze nieuwe dienst aanbieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De investeringsgigant beheert maar liefst 34,4 miljoen retailaccounts. Ze zijn daarmee een van de grootste fondsmanagers van de wereld

De WSJ meldt dat ze bitcoin evalueren en aan de individuele investeerders wil aanbieden. Ze voegen er aan toe dat de plannen nog niet zijn gedeeld met de klanten zelf. Het zou gaan om een mobiele app, waardoor de miljoenen klanten eenvoudig bitcoin kunnen kopen.

Belangenorganisatie opent aanval op SEC wegens afkeuren bitcoin ETF’s

De Amerikaanse Kamer van Digitale Koophandel pleit voor een spot bitcoin ETF in de VS. Daarmee neemt de druk op de beurswaakhond weer iets toe.

De organisatie neemt geen blad voor de mond in het rapport met de titel “The Crypto Conundrum. Why Won’t the SEC Approve a Bitcoin ETF?”.

De Kamer van Digitale Koophandel stelt dat aan alle opgestelde normen van de SEC is voldaan, maar een bitcoin ETF nog net zo ver verwijderd van goedkeuring als toen de Winklevoss-tweeling in 2013 de eerste aanvraag deed.

Ook de KvK komt met een verrassende ‘oplossing’:

“Procederen tegen de SEC, ooit beschouwd als een ondenkbare benadering, is nu een van de meest haalbare opties om uiteindelijk een bitcoin ETF op de markt te krijgen. Procederen is echter inherent onzeker en procederen tegen de overheid is notoir tijdrovend en duur.”

Dit is hoeveel je zou hebben als je 5 jaar geleden voor 1.000 dollar aan bitcoin kocht

We zullen nooit ontkennen dat bitcoin een volatiel beestje is, maar als je uitzoomt op de grafiek, dan valt het allemaal best wel mee. Dan blijkt bitcoin vooral volatiel naar boven te bewegen, in ieder geval in vrijwel de gehele bestaansgeschiedenis.

Als jij bijvoorbeeld voor 1.000 dollar aan bitcoin kocht in september 2017, dan zou je vandaag de dag voor een bedrag van 5.895 dollar aan bitcoin bezitten.

Dat is een koerswinst van 489,5 procent ten opzichte van september 2017. Leg die koerswinst eens naast die van de best presterende Amerikaanse beursindex, dat is de Nasdaq met 112,8 procent, en je ziet meteen dat bitcoin het meer dan behoorlijk heeft gedaan.