Goedemorgen Bitcoin: minen met je eigen auto

750 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin in Argentinië 75% duurder, mining gekte door goedkope elektriciteit

Bitcoin miners in Argentinië profiteren flink van politieke besluiten waarmee men de economie van het land wil redden. De lokale valuta devalueert hard en de overheid subsidieert elektriciteit. Het blijkt een perfecte combinatie te zijn, waar Bitcoin onder floreert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin mining begint in veel meer landen geopolitieke trekjes aan te nemen. In sommige naties, zoals Kazachstan en Iran, is het onderdeel van de nationale strategie, terwijl andere landen juist een verbod op mining willen, zoals in China en Turkije.

Turkse centrale bank waarschuwt parlement voor energiegebruik Bitcoin

De Turkse centrale bank hint naar strengere regels voor Bitcoin en gebruikt een populaire stok om mee te slaan: het energieverbruik van miners.

Ook in Turkije probeert de overheid meer regels op te tuigen om de bitcoin industrie in te vangen. Beleidsbepalers zijn naar verluidt druk bezig met een wettelijk kader voor alles rondom BTC en aanverwanten. Dat meldt Bloomberg.

De eerste signalen zijn daarvan al langer te zien. In mei van dit jaar dook bijvoorbeeld een nieuwe regel op: transacties met BTC van $1.200 of meer moeten worden gemeld.

Nutteloos maar gaaf: deze elektrische auto kan bitcoin minen

De Canadese elektrische autoproducent Daymak heeft gister een wel heel bijzonder nieuw model bekend gemaakt. Deze futuristische elektrische auto kan namelijk naast snel optrekken ook nog eens bitcoin en andere cryptovaluta minen.

Volgens de automaker moet de ‘Spiritus’ in 2023 op de markt komen. Standaard wordt daar dan een ingebouwde GPU bijgeleverd om verschillende digitale munten te minen.

Goedemorgen Bitcoin: minen met je eigen auto
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...