Nutteloos maar gaaf: deze elektrische auto kan bitcoin minen

De Canadese elektrische autoproducent Daymak heeft gister een wel heel bijzonder nieuw model bekend gemaakt. Deze futuristische elektrische auto kan namelijk naast snel optrekken ook nog eens bitcoin en andere cryptovaluta minen.

Nutteloos maar gaaf: deze elektrische auto kan bitcoin minen

Volgens de automaker moet de ‘Spiritus’ in 2023 op de markt komen. Standaard wordt daar dan een ingebouwde GPU bijgeleverd om verschillende digitale munten te minen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Daymak’s Spiritus is de eerst auto ooit met ingebouwde mining hardware en software voorgeprogrammeerd in de user interface’, zo laten de Canadese weten in de bekendmaking.

'Nutteloos en gaaf'

Iedere auto zal een milieuvriendelijke bitcoin node worden. In de spiritus zal een ingebouwde wallet zitten waarop de gedolven coins op zullen worden gestort.

De autoproducent heeft behoorlijk vertrouwen in de spiritus, zo wordt er in de bekendmaking zelfs gesproken over dat de auto niet in waarde zal dalen, integendeel:

‘Daar waar de meeste auto’s in de garage in waarde dalen zal de miner in de Spiritus je aankoopbedrag terwijl die geparkeerd staat terug verdienen.’

Toch is niet iedereen even enthousiast, het twitteraccount ‘Documenting Bitcoin’ laat in een tweet weten het tegelijkertijd nutteloos en gaaf te vinden.

Bitcoin als betaa

Door de grote competitie in het minen van bitcoin zal de kleine miner in de auto waarschijnlijk niet heel veel satoshi's opleveren. Het Canadese bedrijf geeft de bestuurder daardoor ook de mogelijkheid om andere cryptovaluta te minen.

De Spiritus is vanaf heden te bestellen als pre-order, Daymak accepteert zowel bitcoin als andere crypto’s als betaalmiddel.

Daarnaast is de autoproducent bezig met verschillende exchanges om het mogelijk te maken de spiritus met bitcoin te leasen. De prijzen lopen nogal uiteen, het instapmodel begint vanaf $18,495 tot $149,000.

Toch is het niet de eerste keer dat er in een elektrische auto mining hardware is geplaatst. De crypto enthousiast Simon Bryne wist een mining rig in zijn BMW i8 te installeren.

Lees meer over:
bitcoin miningmining