Goedemorgen Bitcoin: miners in Chinese provincie moeten stoppen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Chinese regio gaat bitcoin mining verbieden, shake-out van miners dreigt

De populaire bitcoin mining regio Sichuan in China grijpt hard in. Per 25 juni is het energieleveranciers verboden om stroom te leveren aan datacenters in de regio. Sluiting van tientallen mining locaties dreigt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sichuan in het zuidwesten van het land is een populair gebied omdat er goedkope stroom is door een overvloed aan waterkracht. Dus eigenaren van datacenters of mining bedrijven worden per 25 juni afgesloten van de energievoorraad.

Spaanse bank start met Bitcoin trading services voor rijke klanten

De Spaanse bank BBVA start met Bitcoin trading diensten in Zwitserland. De bank richt zich op rijke klanten. BBVA lanceert dit in Zwitserland omdat de regels volgens hen gunstig zijn. Dat meldt Reuters.

Naast de handel gaat de bank zich ook richten op custody-diensten. Het gaat hier om private banking, specifiek gericht op rijke klanten. Voorlopig is dit dus geen dienst waar de gemiddelde Zwitser gebruik van kan maken.

Daar zijn tal van andere beurzen en brokers voor. Vermogende investeerders en andere partijen kiezen vaak voor een tussenpartij om een (groot) deel van hun vermogen te managen. Daar speelt BBVA op in.

Goldman Sachs versterkt diensten rondom Bitcoin met extra liquiditeit

Goldman Sachs Group heeft een bitcoin trading groep. Dat was eerder te lezen in een memo voor medewerkers van de grote investeringsbank.

Zij voorzien een groei in interesse in bitcoin futures en daarom gaat het bedrijf in zee met Galaxy Digital. Zij gaan voor de liquiditeit zorgen, zodat de traders van de bank kunnen handelen zoals ze willen.

Steeds meer grote klanten van Goldman Sachs willen via hun de markt van bitcoin betreden. Om goed mee te kunnen bewegen in een volatiele markt is liquiditeit belangrijk. Je wil de juiste posities in kunnen nemen als de situatie daar om vraagt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...