Goedemorgen Bitcoin: mining op een vulkaan

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

President El Salvador regelt dat staatsbedrijf Bitcoin gaat minen op vulkaan

Nayib Bukele laat er geen gras over groeien. De president van El Salvador, het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel ziet, gaat ook inzetten op Bitcoin mining. Volledig volgens stijl: met goedkope en groene energie dat afkomstig is uit moeder natuur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is nog geen etmaal geleden dat het congres in El Salvador instemde met een wetsvoorstel van Bukele om van bitocin een ‘legal tender’ te maken. Gisterenochtend acht uur Nederlandse tijd stemde de politici over de wet, terwijl de president op Twitter in een audiogesprek zijn verhaal deed bij Nic Carter.

Toezichthouder stelt extra eisen aan banken die bitcoin hebben

Banken moet genoeg kapitaal opzij zetten om toekomstige verliezen afkomstig van bitcoin te kunnen dekken. Dat bericht persbureau Reuters. Dat staat te lezen in een advies van de Bank of International Settlements (BIS).

Het advies kan worden gezien als een conservatieve maatregel, bedoeld om het gebruik van cryptocurrency’s te ontmoedigen. Maar onder meer de Nederlandse pseudonieme PlanB ziet het juist als een positief signaal.

‘Bitcoin is nu formeel een assetklasse, het kan niet meer verboden worden’.

Bitcoin voor je pensioen? Amerikanen kunnen sparen voor pensioen via Coinbase

Bitcoin sparen in een pensioenpotje? In Amerika wordt dat makkelijker. Coinbase gaat met een pensioenadviseur zee om hun klanten een zogenaamde ‘401k optie’ aan te bieden. Dat is een door de werkgever gesponsorde pensioenrekening.

Werkgevers kunnen via ForUsAll bij bitcoin terecht voor hun spaarplan voor personeel. Dat meldt ForUsAll in een persbericht.

De samenwerking geeft klanten van ForUsAll de mogelijkheid om tot 5% van hun pensioenpot in bitcoin te stoppen. Coinbase is een logische partner. Het bedrijf is uitgegroeid tot de nummer één beurs van Amerika en gaat met steeds meer grote partijen in zee.

El Salvador, MicroStrategy en De Nederlandsche Bank in Hup Bitcoin

Robin Heester en Wessel Simons nemen de laatste bitcoin nieuwtjes door, want er is nogal wat gebeurd de afgelopen week!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...