Goedemorgen Bitcoin: moeilijkheid voor miners op all-time high

Goedemorgen Bitcoin: moeilijkheid voor miners op all-time high

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin minen moeilijker dan ooit: hashrate bereikt all-time high

Bitcoin minen is moeilijker dan ooit. De moeilijkheid is met 8,3% gestegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Elke 2016 blocks wordt de moeilijkheid door het protocol bijgesteld. Het doel is om miners gemiddeld `10 minuten een block te laten vinden.

De afgelopen periode lag dat gemiddelde echter in de buurt van 9 minuten. Dat betekent een stijging van de moeilijkheid, of wel 'Bitcoin network difficulty'. Voor de fijnproevers: de moeilijkheid is momenteel 24.2×10^12.

IMF wil wereldwijd plan van regeringen rondom bitcoin

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roept op tot een 'uitgebreid, consistent en gecoördineerd' plan voor het beleid rondom bitcoin en andere cryptocurrency's.

In een blogpost roept het IMF landen wereldwijd op om samen te werken. Er moet volgens de organisatie een wereldwijd beleid komen rondom cryptocurrency's.

Tobias Adrian, Dong He en Aditya Narain van de VN-organisatie denken dat er regels moeten worden opgetuigd voor de snel groeiende industrie rondom digitale assets. De focus in deze mededeling ligt niet alleen op bitcoin, het gaat ook om alle randzaken er omheen.

Zuid-Afrika komt met nieuwe regels rondom bitcoin in 2022

De Zuid-Afrikaanse waakhond voor financiële markten komt in 2022 met regels rondom bitcoin en cryptocurrency's.

Wereldwijd proberen overheden bitcoin en met name de industrie daar omheen te reguleren. Bitcoin is een nieuw fenomeen dat vaak niet past in (oude) wettelijke kaders.

Volgens Bloomberg wil de Financial Sector Conduct Authority (FCSA) een reeks aan regels en richtlijnen in het leven roepen om 'investeerders te beschermen'. De reden volgens de FCSA? Toenemende criminaliteit in de sector.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties