Goedemorgen Bitcoin: Nasdaq zet nieuwe stap naar BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Coinbase reageert op druk vanuit overheid: ‘De VS blijft achter’

Coinbase is het niet eens met de gang van zaken in de Verenigde Staten. De cryptobeurs staat bekend als een van de partijen die het meest de regels volgt. Toch hebben ze volgens verschillende toezichthouders allerlei diensten aangeboden die niet helemaal de bedoeling zijn. Het gaat onder andere om staking, een soort renteproducten. Coinbase is bereid hun diensten te verdedigen in de rechtbank, terwijl de Securities and Exchange Commission (SEC) de druk opvoert.

De SEC is de Amerikaanse toezichthouder op de financiële markten. Het bedrijf vindt dat de Amerikaanse overheid een “agressieve” aanpak van crypto-regulering heeft gekozen, die een “vacuüm heeft achtergelaten dat andere landen graag willen opvullen”.

Dankzij Duitse Dwpbank kunnen 1.200 gelieerde banken nu bitcoin handel aanbieden

De Deutsche WertpapierService Bank, ook wel bekend als Dwpbank, gaat bitcoindiensten aanbieden aan de grofweg 1.200 gelieerde banken in Duitsland. Via het nieuwe platform genaamd wpNex kunnen klanten in de tweede helft van het jaar met bitcoin aan de slag.

De nieuwe dienst maakt het mogelijk dat de retailklanten (van de aangesloten banken) naast hun normale eurobalans ook cryptobalansen kunnen aanhouden. Hier zijn dan verder geen aanvullende Know Your Customer-procedures nodig.

Nasdaq start binnenkort met opslag van bitcoin

Nasdaq is van plan om in de komende drie maanden custody-diensten voor bitcoin en ether te lanceren. Dat vertelt Ira Auerbach, senior vice president en directeur van Nasdaq Digital Assets.

In een interview met Bloomberg deelt Auerbach dat het bedrijf werkt aan het afronden van de technische infrastructuur. Daarnaast moeten ze als laatste horde ook nog definitieve wettelijke goedkeuring krijgen. Als beide zaken rond zijn, hoopt het bedrijf voor het einde van het tweede kwartaal de dienst te kunnen lanceren.

Een woordvoerder van de techbeurs wil geen verder commentaar geven op de berichtgeving, zo schrijft Bloomberg.

Mannen achter crypto-implosie van $2,5 miljard laten handelaren speculeren op faillissementen

Su Zhu en Kyle Davies zijn terug in de cryptowereld. Zij zijn de oprichters van Three Arrows Capital, een hedgefonds dat vorig jaar instortte met 2,5 miljard dollar van klanten. Nu hebben ze een nieuwe cryptobeurs gelanceerd: OPNX. Op deze beurs kunnen mensen faillissementsclaims verhandelen van cryptobedrijven die failliet zijn gegaan. Kortom: een nieuwe twijfelachtige business. In gesprek met CoinDesk delen de heren hun verhaal.

Faillissementsclaims zijn een manier om geld terug te krijgen van bedrijven die hun schulden niet kunnen betalen. Ze geven de houder het recht om een deel van de activa of opbrengsten van het bedrijf te ontvangen als het wordt geliquideerd. In de crypto-industrie zijn er veel faillissementsclaims omdat veel bedrijven zijn mislukt, gehackt of op een andere manier omgevallen. De industrie zit ook vol met handelaren, gokkers en alles er tussenin. Daar spelen Davies en Zhu op in met OPNX.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...