Goedemorgen Bitcoin: nieuwe actie China tegen cryptohandel

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Website bitcoin.org getroffen door ddos-aanval

De website bitcoin.org is getroffen door een ddos-aanval. De mensen erachter eisen een halve bitcoin aan losgeld. Zo laat website-beheerder Cobra weten op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een ddos-aanval houdt in dat een website wordt overladen met gebruikers zodat de servers van de site het niet meer aankunnen. Hierdoor wordt de site onbereikbaar voor anderen. Volgens de website beheerder Cobra vragen de aanvallers 0.5 Bitcoin aan losgeld. Dat is omgerekend ~$17.000.

De gecoördineerde pogingen om websites naar beneden te halen is geen nieuw fenomeen in de bitcoin wereld. Vorig jaar had de website van hardware wallet Trezor er ook last van en ook bitcoin beurs Poloniex kwam aan de beurt.

Nieuwe maatregel China tegen bitcoin handel: softwarebedrijf gesloten

Twee financieel toezichthouders uit Beijing komen in actie tegen “activiteiten die te maken hebben met cryptovaluta”. Ze willen deze zaken aan banden leggen.

Het gaat om de Business Administration Department van de Chinese centrale bank en het Beijing Financial Supervision and Administration Bureau. De beide partijen gaven gisteren (dinsdag, red.) gezamenlijk een verklaring af waarin ze waarschuwen voor de risico’s van bitcoin handel.

De twee toezichthouders schrijven dat ze onlangs hard hebben opgetreden tegen een relatief onbekend bedrijf. De beschuldiging is dat ze software leverden voor cryptohandel. Het ging om Beijing Qudao Cultural Development Limited, en na het optreden van de overheid is het bedrijf op inactief gezet en is de website offline gehaald.

Hedgefonds met $55 miljard in beheer betreedt bitcoin (BTC) markt

Het Londense hedgefonds Marshall Wace is van plan om in de markt van digitale activa te investeren. Dat meldt The Financial Times, gebaseerd op bronnen die hierbij betrokken zijn. De wereldwijde toenemende populariteit van cryptocurrency’s blijkt ook bij grote vermogensbeheerders te resoneren, die steeds meer richting deze nieuwe activaklasse bewegen.

Het bedrijf heeft maar liefst $55 miljard aan activa in beheer. Een van de betrokkenen vertelt dat ze zich gaan richten op investeringen in ‘blockchain’, betaalsystemen voor digitale valuta en ook stablecoins. Op het eerste gezicht noemen ze bitcoin niet specifiek bij naam.

Naar verluidt lanceert Marshall Wace een nieuw portfolio dat focust op particuliere bedrijven die met ‘digitale financiering’ bezig zijn en in een laat stadium van de ontwikkeling zitten. Het bedrijf zocht een poosje geleden naar extra personeel, met het oog op de uitbreiding in deze nieuwe sector.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!