Goedemorgen Bitcoin: nieuwe fondsen rondom BTC populair

Goedemorgen! De bitcoin prijs is 18,848.93USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Eerste Bitcoin ETF Canada bereikt $1 miljard binnen één maand

Purpose Investments maakt bekend dat ze $1 miljard aan beheerd vermogen hebben voor hun Bitcoin ETF. De aanbieder van eerste van drie Canadese exchange traded funds (ETF) behaalt deze mijlpaal al in de eerste maand na lancering.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Purpose was de eerste aanbieder van een fysiek gedekte Bitcoin ETF in Noord-Amerika. Vandaag vieren ze dat ze exact een maand bestaan. De vraag vanuit investeerders naar de innovatie is enorm: de snelgroeiende beleggingscategorie heeft enorm veel geld aangetrokken.

Overname Bitcoin beurs Bithumb? ‘Morgan Stanley biedt $441 miljoen’

Volgens Naver News wil de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley een bitcoin beurs overnemen. Naar verluidt willen ze ruim 400 miljoen dollar neerleggen voor een belang in Bithumb, een van de grootste cryptobeurzen van Zuid-Korea.

Bithumb zou oorspronkelijk worden overgenomen door NXC Corporation, de holding van gamingbedrijf Nexon. In januari berichtten we hier al over: er zou een bedrag van 500 miljard Koreaanse won mee gemoeid zijn, wat omgerekend neer komt op 460 miljoen dollar.

Zin in een burger? Bitcoin Big Mac Index zakt onder de 10.000 Satoshi

De Big Sats Index blijft crashen en voor het eerst betaal je voor de beroemdste burger ter wereld minder dan 10.000 satoshi. Bitcoin doet het misschien een stuk beter dan goud, maar uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om de Big Sats Index. Hoeveel burger krijg je voor je bitcoin?

De Big Sats Index meet hoeveel een Big Mac kost in bitcoin en is gebaseerd op de beroemde Big Mac Index van The Economist. De Big Mac Index zag het levenslicht in 1986 en is nog altijd een veelgebruikte tool om de koopkracht van verschillende fiatmunten te meten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...