Goedemorgen Bitcoin: nieuwe ontwikkelingen rondom spot ETF aanvragen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Redditor neemt persoonlijke leningen op om Bitcoin te kopen: een update na één jaar

In een recente Reddit-post op het r/CryptoCurrency-forum heeft een gebruiker zijn avontuurlijke strategie gedeeld om bitcoin te kopen met behulp van persoonlijke leningen. Let op! Wij raden dit niet aan om zelf ook te doen.

Deze onorthodoxe aanpak heeft in de loop van 16 maanden geleid tot een totaal van drie leningen ter waarde van $59.000.

Kraken verplicht om transacties van $20.000 of meer te melden bij belastingdienst

Kraken, een bekende Amerikaanse cryptobeurs, is door een federale rechtbank in de Verenigde Staten opgedragen om gebruikers- en transactiegegevens te delen met de Internal Revenue Service (IRS), het Amerikaanse equivalent van de belastingdienst. Volgens de IRS zijn deze gegevens essentieel om te onderzoeken of gebruikers van het platform mogelijk onjuiste belastingaangiften hebben gedaan​.

Update: Recente ontwikkelingen rondom Spot Bitcoin ETF Aanvragen

Update: De strijd om een bitcoin ETF is opnieuw losgebarsten in de Verenigde Staten. Verschillende bedrijven reageren snel op kritiek van toezichthouders.

Fidelity, WisdomTree, VanEck en Invesco/Galaxy hebben allemaal hun aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s opnieuw ingediend, waarbij ze Coinbase als de custodial noemen. Er is nog niets bekend van BlackRock of ARK.

Binance verliest opnieuw marktaandeel, maar blijft veruit de grootste

Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld op basis van handelsvolume, zag zijn marktaandeel in juni verder dalen. Dit komt na de rechtszaak aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen het bedrijf en zijn oprichter, Changpeng Zhao. Het aandeel van Binance op de spotmarkt daalde in juni naar 41,9%, vergeleken met 43% een maand eerder. Deze daling is de vierde op rij voor de exchange en het laagste niveau sinds augustus 2022.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...