Goedemorgen Bitcoin: ‘Nieuwe rally kan beginnen’

726 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

SEC waarschuwt voor ‘proof-of-reserve’

Paul Munter waarschuwt voor een nieuwe trend in de industrie. Volgens de hoofd-accountant van de Securities and Exchange Commission (SEC) moeten investeerders niet teveel waarde hechten aan ‘proof-of-reserve’.

Met deze term wordt bedoeld dat beurzen hun reserves publiekelijk delen. Zo willen ze laten zien dat klantenfondsen volledig gedekt zijn, bijvoorbeeld. Een simpele bevestiging van het aantal bitcoin in kas zegt echter niets. Zaken als uitstaande schulden of andere financiële constructies worden bijvoorbeeld niet meegenomen.

56 miljoen Robin Hood aandelen staan op het spel tussen FTX en BlockFi

56 miljoen aandelen van de beurs Robin Hood staan op het spel tussen de failliete cryptoclubs FTX en BlockFi. Het aandelenpakket is ongeveer 450 miljoen dollar waard.

De omgevallen exchange FTX heeft hulp aan de Amerikaanse faillissementsrechter gevraagd om te voorkomen dat crypto geldschieter BlockFi 450 miljoen dollar aan Robin Hood aandelen gaat claimen. Deze aandelen, ooit gekocht door Sam Bankman-Fried van FTX, fungeerden als onderpand van een lening van BlockFi aan Alameda Research, dochterbedrijf van FTX.

“Nieuwe rally kan beginnen nadat bitcoin koers van 9.000 dollar aantikt”

De bitcoin koers consolideert momenteel nog steeds onder de koers van 17.000 dollar, waar de bulls het continu lijken te verliezen van de bears. Volgens de pseudonieme analist Goldenbreakout moet bitcoin eerst nog naar de koers van 9.000 dollar terugvallen om een nieuwe bullrun te beginnen.

Als het aan Goldenbreakout ligt, is er een grote kans op een nieuwe vrije val voor de bitcoin koers. “Krijgen we opnieuw de vrije val die we in het verleden ook zagen? Er is een mogelijkheid dat we veel neerwaarts volume zullen zien […] meestal als bitcoin een tijdje stabiel blijft, komt er daarna plotseling een periode van gigantische volatiliteit”, aldus Goldenbreakout.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...