Goedemorgen Bitcoin: Non-profit vraagt SEC om ETF’s af te wijzen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin eerst naar 30.000 en kan daarna doorstoten naar 40.000 dollar

De bitcoin koers opende gisteren goed tijdens de Aziatische handelsuren en staat op een plus van ongeveer 1,79 procent, wat een koers van 29.750 dollar oplevert. Volgens Vivien Fang, het hoofd van de afdeling handelsproduct bij Bybit, suggereert de extreem lage volatiliteit die we momenteel zien dat bitcoin zich opmaakt voor een nieuwe opleving.

Die opleving moet de koers volgens haar eerst boven de 30.000 dollar krijgen, waarna een aanval op de 40.000 dollar kan starten.

De focus van Fang en Bybit ligt vooralsnog op het einde van het jaar. “Onze aandacht ligt bij katalysatoren richting het einde van het jaar, die potentieel gelinkt zijn aan het ETF-narratief of andere gebeurtenissen die de industrie kunnen transformeren”, aldus Fang. Het samenkomen van speculatieve strategieën en dit soort cruciale gebeurtenissen kunnen volgens Fang een significante wind in de rug voor bitcoin vormen.

Deze Amerikaanse bank heeft $170 miljoen aan cryptovaluta voor klanten

Het in San Francisco gevestigde SoFi Bank met 6,2 miljoen klanten heeft $170 miljoen aan cryptovaluta in beheer voor klanten. Naast bitcoin gaat het ook om ether, litecoin, cardano, solana en zelfs dogecoin en ethereum classic, zo blijkt uit de kwartaalcijfers.

Als je dit totaalbedrag van $170 miljoen opdeelt, komt het neer op $82 miljoen aan bitcoin en $ 55 miljoen aan ether. Dogecoin staat op de derde plek met bijna $5 miljoen.

Goedemorgen Bitcoin: Amerikaanse bank heeft $170 miljoen aan cryptovaluta

Non-profit stuurt brieven naar SEC en verzoekt toezichthouder om bitcoin ETF’s af te wijzen

De Securities and Exchange Commission moet de bitcoin spot exchange-traded fund (ETF’s) afwijzen. Dat vindt de non-profitorganisatie Better Markets.

Ze hebben daarom een brief naar de toezichthouder gestuurd met daarin de wens om alle aanvragen terug te sturen naar de tekentafel en ze vooral niet goed te keuren. Better Markets is bezorgd over de mogelijke schade voor investeerders die het zou kunnen veroorzaken. In een verklaring schrijft Stephen Hall, juridisch directeur en effectenspecialist:

“De crypto-industrie heeft $2.000 miljard aan verliezen gezien, en ook verschillende handhavingsacties, faillissementen, rechtszaken en strafrechtelijke vervolgingen ondergaan.”

“Ondertussen zijn de belangrijkste begunstigden van de crypto-rage de criminelen die het gebruiken om ransomware, het witwassen van geld en allerlei soorten illegaal gedrag mogelijk te maken. Het is binnen deze context dat de SEC de laatste golf bitcoin ETF-aanmeldingen deze maand moet evalueren.”

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...