Goedemorgen Bitcoin: Oekraïne wil via cryptobeurzen BTC bevriezen

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Lagarde pleit voor onmiddellijke bitcoinwetgeving om Poetin tegen te werken

ECB president Christine Lagarde spoort wetgevers aan om onmiddellijk crypto wetgeving te implementeren om Poetin tegen te werken bij eventuele plannen om sancties te omzeilen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Europees Parlement heeft onlangs een stemronde over de nieuwe wetgeving juist uitgesteld om geen overhaaste beslissingen te nemen.

Het Europees Parlement is bang dat de wetgeving wordt geïnterpreteerd als een bitcoinverbod, wat niet de bedoeling is. In het wetsvoorstel staat overigens wel een voor bitcoin gevaarlijke bepaling die proof-of-work mining verboden maakt.

Oekraïne roept bitcoin exchanges op Russen te blokkeren

Oekraïne heeft de crypto-exchanges opgeroepen om alle Russen
te weren. Gisteren stelde vice-premier en minister van Digitale Transformatie
Mykhailo Fedorov per tweet de vraag aan alle grote crypto-exchanges om de
IP-adressen van alle Russische en Wit-Russische gebruikers te blokkeren. Het
doel is om ook de ‘gewone (Wit-)Rus’ te raken.

Jesse Powell van Kraken heeft veel begrip voor de oproep, maar wijst op het karakter van bitcoin.

Minister Oekraïne vraagt tips over Bitcoin adressen van Russische politici

De Oekraïense regering zoekt aanwijzingen over cryptowallets van politici uit Rusland en Wit-Rusland. Vice-premier Fedorov vroeg afgelopen zaterdag via Twitter naar tips en wil hier zelfs beloningen voor uitloven.

Vice-premier Mykhailo Fedorov is ook de minister van Digitale Transformatie in Oekraïne. Hij is bekend met het fenomeen cryptovaluta, gezien de overheid sinds zaterdag ook cryptodonaties ontvangt.

Waar Bitcoin in wezen een neutraal middel is, betekent dit dus dat zowel Oekraïne als Rusland er gebruik van kunnen maken. Eerstgenoemde kan ermee uit de hele wereld donaties te ontvangen, maar laatstgenoemde kan het gebruiken om financiële sancties te ontlopen.