Goedemorgen Bitcoin: Opgelet voor oplichters met nep-Ledgers

796 totale weergaven

Goedemorgen! Begin de dag met een bitcoinontbijt. We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

Wereldbank helpt El Salvador niet met Bitcoin

De Wereldbank heeft het verzoek van El Salvador afgewezen om hen te helpen bij de implementatie van bitcoin als wettig betaalmiddel, zo meldt persbureau Reuters.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De internationale geldschieter heeft problemen met een aantal kenmerken van bitcoin: het netwerk zou teveel energie consumeren en de markt is niet transparant genoeg. Komen hiermee de bitcoin ambities op de tocht te staan?

De overheid wil binnen drie maanden een duaal betaalstelsel realiseren naast de Amerikaanse dollar, een nogal ambitieus doel. Nu de Wereldbank ‘nee’ heeft verkocht, komt daarmee dat streven in de knel.

Rente in Amerika al in 2023 omhoog, wat betekent dit voor bitcoin?

De Federal Reserve wil in 2023 de rente met twee
stappen verhogen. Het economisch herstel in de VS is namelijk steviger dan verwacht. Opvallend, want in maart dit jaar wilde de centrale bank pas in 2024 de rente verhogen.

Dat laat Fed-voorzitter Jerome Powell weten na een tweedaagse vergadering met de Federal Open Market Committee (FOMC).

Het verhaal is bekend: door de covid pandemie hebben centrale banken veel extra geld gepompt in de economie om bedrijven en particulieren te redden. Het economische herstel komt nu sneller dan verwacht, terwijl de versoepelingen nog niet helemaal voorbij zijn.

Let op! Neppe Ledger hardware wallets van oplichters in omloop

Opgelet! Er gaan nep-hardware wallets rond. Oplichters sturen deze apparaten naar klanten van Ledger die ‘slachtoffer’ werden van een recente datalek. De hackers zouden hiermee bitcoin kunnen stelen van onwetenden die hun bitcoin op deze wallets bewaren.

De oplichters zijn op een zeer geraffineerde manier met de klantgegevens opgegaan. Op Reddit deelt een klant een bericht van de werkwijze. Hij vertelt dat hij een pakketje heeft ontvangen met daarin een apparaatje dat lijkt op een Ledger Nano X. Hij plaatst daarbij onderstaande afbeeldingen.

Goedemorgen Bitcoin: Opgelet voor oplichters met nep-Ledgers

Trap er niet in! Ontvang jij een Ledger terwijl je die niet hebt bestelt, laat het dan voor wat het is.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin