Goedemorgen Bitcoin: Opnames OKx uren gepauzeerd

368 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Opnames liggen uren stil bij OKX als gevolg van problemen bij Alibaba

Het was gisteren enkele uren niet mogelijk om bitcoin op te nemen bij OKX als gevolg van problemen bij Alibaba. OKX maakt gebruik van de cloud-servers van Alibaba en die lagen eruit. Zowel opnames als stortingen waren niet mogelijk bij de beurs.

Alibaba geeft aan dat de fout inmiddels ontdekt is en dat de ingenieurs van het bedrijf werken aan een oplossing. OKX laat via Twitter weten dat de fondsen uiteraard veilig zijn op het platform. Heel even was men bang dat OKX de opvolger van FTX zou worden.

Het is normaal gesproken immers geen goed teken als een beursplatform de opnames staakt. Nu ligt er echter een duidelijke fout bij een externe dienstverlener, waardoor het zeer waarschijnlijk is dat het niet het gevolg is van financiële problemen bij OKX zelf.

Jerome Powell verwacht geen recessie voor Verenigde Staten

Als het aan Federal Reserve voorzitter Jerome Powell ligt, dan valt het allemaal wel mee met de zogenaamde recessie in de Verenigde Staten. In de voorspellingen voor de economie voor de komende maanden zit de Federal Reserve duidelijk niet in het recessie-kamp. Voorzitter Powell verwacht dat het land zelfs een "redelijke" groei kan volhouden.

"Ik denk niet dat dit kwalificeert als een recessie", aldus Powell over de groei van de Amerikaanse economie en de toename van de werkloosheid, die volgens de voorzitter van de centrale bank ook wel meevalt. We kunnen alsnog niet spreken van een fantastisch vooruitzicht voor de Amerikaanse economie.

De verwachting is dat de economie met een half procent groeit volgend jaar en dat de werkloosheid met 1,6 miljoen mensen toeneemt tot en met december 2023. Het kan zijn dat de recessie meevalt volgend jaar of dat er überhaupt geen sprake zal zijn van een recessie, maar die kans lijkt klein.

'Sam Bankman-Fried bereid tot uitlevering'

Sam Bankman-Fried (SBF) gaat uitlevering aan de Verenigde Staten niet meer aanvechten voor een rechtbank op de Bahama's. De voormalige baas van de FTX crypto exchange zit nu vier dagen in de gevangenis op het eiland. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen dichtbij deze zaak.

De 30-jarige Amerikaan wordt ervan beschuldigd honderden miljoenen dollars heeft gebruikt om schulden af te lossen en om mee te speculeren via zijn crypto-hedge fonds Alameda Research LLC. Andere beschuldigingen zijn witwassen en illegale financiering van politieke campagnes. SBF was een grote donor van de Democratische partij en de huidige president Joe Biden.