Goedemorgen Bitcoin: Oproep op Reddit tot massale bankrun

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Oproep op Reddit: haal op 1 april je geld weg bij de bank

De grappigste dag van het jaar komt er weer aan: 1 april. De eerste grappen, oproepen of opmerkelijke berichten richting die datum komen al voorbij. Vandaag aandacht voor een subreddit genaamd WallStreetBets. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een groep mensen die actief (online) beleggen, en ook vooral lol trappen.

In een bericht Wallstreetbets roept men mensen op om aanstaande zaterdag 1 april cash bij je bank op te nemen. Een heuse bankrun dus in tijden dat het bancaire stelsel steeds meer barsten vertoont. Is het een gimmick om online meer aandacht te krijgen of een oproep die bloedserieus is te nemen?

Verloren bitcoinfortuin komt na 6 jaar weer tot leven

In 2017 besloten de Amerikaanse autoriteiten om de exchange BTC-e met onmiddellijke ingang te sluiten. Sindsdien staat er een behoorlijke hoeveelheid bitcoin van het beursplatform vast op hetzelfde adres. Op donderdag kwam daar echter verandering in, toen een lid van een Russische Telegram-groep constateerde dat de bitcoin van het beursplatform in beweging waren.

De wallet in kwestie ontving in november 2022 3.299 bitcoin van een wallet die op naam van BTC-e staat. Het betreft de eerste transactie van de wallet sinds 2017. Destijds stuurde de wallet 10.000 bitcoin (ongeveer 280 miljoen dollar) naar twee niet-geïdentificeerde ontvangers.

Op 14 maart kwam plotseling één van die wallets weer tot leven en stuurde het kleine hoeveelheden bitcoin richting beursplatformen en zogenoemde over-the-counter (OTC) dealers, waarschijnlijk om de bitcoin te verkopen en in fiatgeld om te zetten.

MicroStrategy koopt 6.455 bitcoin (BTC) bij

MicroStrategy heeft 6.455 bitcoin (BTC) gekocht. Dat maakt bestuursvoorzitter Michael Saylor bekend op Twitter. Ze hebben de bitcoins gekocht voor een bedrag van 150 miljoen dollar tegen een gemiddelde van ~$23.238 per bitcoin.

Ook heeft MicroStrategy zijn Silvergate-lening van $205 terugbetaald tegen een korting van 22%. In totaal heeft MicroStrategy nu 138.955 bitcoin op de bedrijfsbalans tegen een gemiddelde van $29.817 per bitcoin.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...