Goedemorgen Bitcoin: oud adres met 235 BTC is na 9 jaar weer actief

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

9 jaar oude wallet met 235 Bitcoin komt weer tot leven

Een stokoud bitcoin adres kwam vandaag plotseling weer tot leven. Het gaat om een adres met 235 bitcoin (BTC). Voordat dit geld werd verstuurd was het adres ruim 9 jaar geleden actief.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is niet bekend welke vroege bitcoiner de eigenaar is van het geld. Alle transacties op het bitcoin netwerk zijn openbaar en voor iedereen in te zien. Mede daardoor kunnen organisaties als Whale Alerts deze oude wallets in de gaten houden.

Russische centrale bank fantaseert over verbod op investeren in crypto

De Centrale Bank van Rusland overweegt een totaalverbod op het investeren in bitcoin en cryptocurrency’s. Dat meldt Reuters aan de hand van verschillende anonieme bronnen.

De centrale bank zou mogelijk de grote geldstroom ($5 miljard per jaar) naar brokers en beurzen willen afremmen. Eerder deze maand werd het bijvoorbeeld al duidelijk dat investeringsfondsen zich niet mogen wagen aan bitocin, laat staan andere tokens.

Amerikaanse bankier overweegt bitcoin als betaalmiddel

Zakenbankier LionTree uit New York overweegt cryptomunten te accepteren voor zijn financiële dienstverlening.

Dat laat de CEO Ayreh Bourkoff weten in een terugblik op 2021. LionTree is een Amerikaanse zakelijk bankier met bedrijven uit de tech – en telecomsector als klant. Ze helpen bedrijven bij fusies en overnames, beursgangen of andere financieringsrondes.

Ze zijn ook eigenaar van het heeft mediabedrijf Kindred Media.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...