Goedemorgen Bitcoin: oudste bank van Brazilië helpt bij belasting betalen met BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Mississippi komt met bijzondere bitcoinwet

Een mooi moment voor bitcoiners in de Amerikaanse staat Mississippi. De senaat ging akkoord met een wetsvoorstel waarin bitcoin minen wordt beschermd.

Het is legaal in de staat Mississippi om een node te draaien om thuis bitcoin minen, Opvallend is dat ook het opzetten van een ‘digital asset mining business’ wordt genoemd. Dit kan interessant zijn voor bitcoin miners die ergens anders in de wereld twijfelen over hun toekomst.

Oudste bank van Brazilië: belasting te betalen met crypto

Volgens de oudste bank van Brazilië is het mogelijk om je belastingen te betalen met bitcoin. Banco do Brasil gaat namelijk samenwerken met een startup die cryptocurrency’s kan omwisselen in de lokale munt. Dat meldt de bank in een persbericht.

Het gaat om een samenwerking met Bitfy, een start-up die is gefinancierd door de venturetak van de bank. Via de app kunnen klanten van de bank hun bitcoin snel omwisselen in de lokale valuta en hun aanslag betalen. De adoptie gaat dus nog niet zover dat de Braziliaanse overheid bitcoin gaat ontvangen. Wel is Banco de Brasil deels in handen van de staat.

12 jaar geleden: Hal Finney legt bitcoin uit

Satoshi publiceerde de whitepaper van bitcoin op 31 oktober 2008. Sinds die tijd zijn er tal van opmerkelijke momenten aan te stippen. Journalist Pete Rizzo houdt op zijn Twitter een archief bij. Vandaag aandacht voor Hal Finney en een opmerkelijke post op bitcointalk.org.

Hal Finney was een bekende computerwetenschapper en cryptograaf die bijdroeg aan de ontwikkeling van het Bitcoin-protocol. Hij werd geboren op 31 januari 1956 en overleed op 28 augustus 2014. Zijn berichten op twitter en het bekende Bitcoin Talk horen in een bitcoinmuseum thuis.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...