Mississippi komt met bijzondere bitcoinwet

Een mooi moment voor bitcoiners in de Amerikaanse staat Mississippi. De senaat ging akkoord met een wetsvoorstel waarin bitcoin minen wordt beschermd.

Het is legaal in de staat Mississippi om een node te draaien om thuis bitcoin minen, Opvallend is dat ook het opzetten van een ‘digital asset mining business’ wordt genoemd. Dit kan interessant zijn voor bitcoin miners die ergens anders in de wereld twijfelen over hun toekomst.

Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je in een Amerikaanse staat zomaar bitcoin mag minen. In de staat New York is men bijvoorbeeld geen fan. In de staat moeten nieuwe bitcoin miners voorlopig wachten. Zij worden niet meer aangesloten op het elektriciteitsnet en krijgen ook geen toestemming om nieuwe datacentra te openen.

Mississippi staat op dit moment niet bekend als een hotspot voor bitcoin miners. De staat heeft aardgasbronnen, maar ook waterenergie, kolen en hout zitten in de energiemix van de staat. De grootste kostenpost voor miners is de energierekening. Dus het is afwachten of zij naar aanleiding van dit soort positieve regelgeving ook kiezen om zich te vestingen in Mississippi.

Wetsvoorstel in Mississippi
Wetsvoorstel in Mississippi

In de Verenigde Staten heb je federale- en staatswetten. Hierdoor kunnen veel regels verschillen per staat. Denk daarbij aan verkeersregels, belastingen en dus ook het beleid rondom bitcoin. Staten concurreren onderling voor de interesse van bedrijven om zich daar te vestigen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...