Oudste bank van Brazilië: belasting te betalen met crypto

900 totale weergaven

Volgens de oudste bank van Brazilië is het mogelijk om je belastingen te betalen met bitcoin. Banco do Brasil gaat namelijk samenwerken met een startup die cryptocurrency’s kan omwisselen in de lokale munt. Dat meldt de bank in een persbericht.

Het gaat om een samenwerking met Bitfy, een start-up die is gefinancierd door de venturetak van de bank. Via de app kunnen klanten van de bank hun bitcoin snel omwisselen in de lokale valuta en hun aanslag betalen. De adoptie gaat dus nog niet zover dat de Braziliaanse overheid bitcoin gaat ontvangen. Wel is Banco de Brasil deels in handen van de staat.

“Deze samenwerking maakt het ecosysteem van digitale middelen weer voor meer mensen toegankelijk”, zei Lucas Schoch, CEO van Bitfy.

Eind vorig jaar heeft het land (214 miljoen inwoners) bitcoin geaccepteerd als legaal betaalmiddel. Dat betekent dat je goederen en diensten mag afrekenen met bitcoin als die optie geboden wordt. Verschil met een El Salvador is dat winkeliers niet verplicht zijn bitcoin te ontvangen en producten in bitcoin te beprijzen.

Lees meer over:
Brazilië

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...