Goedemorgen Bitcoin: Plan B blijft model staan, prijs van $100.000 met kerst

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Plan B blijft achter model staan: ‘Bitcoin staat minstens op $100.000 met Kerstdagen’

Bitcoin bereikt nog dit jaar een prijs van $100.000. Dat is de overtuiging van de Nederlandse anonieme analist Plan B, de bedenker van het veelbesproken stock-to-flow model en een latere geupdate versie van het moedermodel. Beide modellen kwantificeren de schaarste van de cryptomunt door simpelweg de bestaande voorraad (flow) door de toekomstige productie (flow) te delen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarbij gaat het tweede model (stock-to-flow cross asset model) uit van een gemiddelde prijs van $288.000 tot de volgende halvening in 2024.

Dit bitcoin fonds blijft onverminderd populair onder fondsmanagers

De Grayscale Bitcoin Trust, die handelt onder de ticker GBTC, is populair onder managers van institutionele beleggingsfondsen. Zo blijkt uit een aantal nieuwe gegevens die door fondsen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn gedeponeerd.

Twitteraar MacroScope houdt dit soort bekendmakingen altijd scherp in de gaten. Hij of zij wist te melden dat er per 30 juni van dit jaar twee nieuwe fondsen in GBTC gestapt zijn en dat twee andere partijen hun voorraad hebben uitgebreid.

De Week in Bitcoin: 87-jarige senator blokkeert compromis over bitcoin belastingen

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin. Wat is in week 27 van 2021 allemaal gebeurd?

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...