De Week van Bitcoin: 87-jarige senator blokkeert compromis over bitcoin belastingen

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin. Wat is er de afgelopen week 27 allemaal gebeurd?

Nog géén compromis over bitcoin belastingen in Amerika

De omstreden 'Infrastructure Bill' in Amerika leek door de Senaat gekomen zonder aanpassingen rondom het beleid rondom bitcoin. Voorstanders van een bitcoin vriendelijk klimaat, onder meer Cynthia Lummis, wisten een compromis te onderhandelen. Dat compromis hield in dat niet de complete bitcoin industrie onder dezelfde paraplu van nieuwe regels gaat vallen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dus wisselkantoren zoals beurzen en brokers zoals Coinbase krijgen strengere regels voor hun kiezen dan bijvoorbeeld bitcoin miners en developers. Voor bijvoorbeeld miners is het ondoenlijk om aan klantenidentificatie te doen, want het is simpelweg niet na te gaan wie uiteindelijk de gedolven BTC gaat gebruiken.

Maar op het uur van de waarheid stak de 87-jarige senator Richard Shelby (R-Ala.) daar een stokje voor. De politicus wil meer budget voor 'Defensie'. Het is nu aan de Huis van Afgevaardigden om een besluit te nemen over de Infrastructure Bill. Wordt vervolgd.

Jack Dorsey wil Bitcoin wallet aan Twitter-account koppelen

Nieuwe regels of niet, de adoptie in de 'Land of the Free' gaat onverminderd door. Bitcoin (BTC) gaat onder meer een rol spelen in de toekomst van Twitter. Directeur Jack Dorsey ziet bitcoin als de beste kandidaat als valuta voor het internet: ''bitcoin zorgt er wereldwijd voor dat mensen en bedrijven vrij kunnen handelen en diensten kunnen aanbieden.''

Vijfde bank van Amerika sluit deal met Coinbase om bitcoin te verkopen

PNC Bank, de vijfde bank in Amerika, wil bitcoin en crypto diensten aan zijn klanten gaan aanbieden. Ze hebben daarvoor een samenwerking gesloten met Coinbase, zo blijkt uit de kwartaalrapportage van deze bitcoin beurs. Voor het verkopen van bitcoin naar haar klanten zal PNC het digitale goud moeten inslaan bij de brokerage van Coinbase.

Bitcoin minen weer een stukje lastiger

Het vinden van nieuwe blokken is weer een stukje lastiger geworden door aanpassing van de mining moeilijkheidsgraaf: +7,31%.

Jonge crypto influencer (19) doodgeschoten in zijn Porsche

Wesley Pessano Santarem, een bekende crypto influencer in Brazilië, is doodgeschoten in zijn Porsche. De 19-jarige reed met zijn sportauto door de straten van de Braziliaanse stad Sao Pedro da Aldeia.

Tweet van de Week: Barry Silbert

Barry Silbert is de CEO achter Digital Currency Group, de eigenaar van onder meer vermogensbeheerder Grayscale, nieuwssite Coindesk en market maker Genesis Trading. Hij gooit een hopium tweet in de wereld, implicerend dat de vraag naar bitcoin flink gaat toenemen.

Hodlers domineren bitcoin markt

On-chain komt regelmatig de zogenaamde de supply shock these voorbij, letterlijk een schok voor de bitcoin voorraad. De these is: zodra lange termijn investeerders steeds meer beschikbare bitcoin op de markt opsnoepen, blijft er een kleiner stukje van de taart over voor andere marktactoren.

Bijna 77% is in handen van 'sterke handen', dat zijn mensen die hun bitcoin minstens 155 dagen niet hebben gespendeerd op de blockchain. Ze laten hun munten slapen (hodl-gedrag) anticiperend op een hogere koers in de toekomst.

Dat gedrag is dominant sinds de dip van 19 mei en leidt tot minder beschikbare BTC op de markt (beurzen). Neemt het aanbod dus af, en de vraag toe, dan moet de prijs wel omhoog. Dat is waar iemand als Silbert op anticipeert, ook omdat zijn Grayscale fonds bitcoin uit de markt koopt als onderliggende waarde voor de GBTC aandelen die ze uitgeven.

Wordt binnen 12 maanden een bitcoin ETF goedgekeurd in Amerika, iets waar SEC-voorzitter Gary Gensler voor openstaat, dan is dat weer een extra pullfactor voor de beschikbare voorraad (geschat op ~20% van de gedolven voorraad dus ~3,7 miljoen BTC die in minder dan 155 dagen gespendeerd wordt).

Bepalende analisten zoals Will Clemente en de Nederlandse Dilution-proof over dit fenomeen:

conclusie: bullish

Willem Middelkoop bij What Bitcoin Did te gast

De What Bitcoin Did podcast van de Brit Peter McCormack had deze week een Nederlands tintje: zowel Plan B en zijn goede bekende Willem Middelkoop waren te gast. De onderwerpen liggen voor de hand: de mogelijk aanstaande reset van het huidige geldstelsel en de rol van goud en bitcoin in dat geheel.

Ook de stock-to-flow modellen van Plan B passeren uiteraard de revue.

Luister het hier terug!

Oh ja, en Adam Back was te gast bij Stephen Livera!

Bekijk ook vorige edities van de weekoverzichten:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

crypto kopen en bewaren Nieuws
XRP, SOL, ADA Bullish In Supercycle: Welke Altcoin Gaat Exploderen

De cryptomarkt beleeft een indrukwekkende comeback, aangevoerd door Bitcoin, dat de weg wijst met een...

Plan B Bitcoin Data en Analyse
Nederlandse Analist PlanB onthult: Bitcoin Bullmarkt Begint met Ongekende FOMO Golf – $100K in Zicht?

Volgens PlanB, een Nederlandse analist en de maker van het stock-to-flow (S2F) model voor het...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Lees meer