Goedemorgen Bitcoin: Populaire analist speculeert over koers van BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Populaire analist speculeert over bitcoin koers

De populaire pseudonieme analist DonAlt, die erin slaagde om de bodem van november 2022 vrijwel exact te voorspellen voor bitcoin, geeft nu aan dat hij weer over een instapmoment nadenkt. DonAlt kocht zijn bitcoin in november 2022 rond de bodem van 15.500 dollar en verkocht uiteindelijk bijna exact de top van 2023. Inmiddels lijkt hij weer langzaam bullish te worden over bitcoin en loert hij op een instapmoment.

Analist waarschuwt voor gigantische correctie van de bitcoin koers

De populaire analist Justin Bennett waarschuwt voor een gigantische correctie voor de bitcoin koers, die. de munt kan brengen tot een koersniveau wat we in 2020 voor het laatst zagen. Vanaf de huidige koers van ongeveer 26.300 dollar kan bitcoin volgens Bennett zomaar een daling van 50 procent te wachten staan. Dat zou een bitcoin koers van minder dan 14.000 dollar opleveren.

Laten we de analyse van Bennett eens nader onder de loep nemen.

In de onderstaande grafiek van Bennett zien we dat bitcoin uit een stijgend kanaal is gevallen, waar het eigenlijk al 10 jaar inzat. Volgens Bennett kan bitcoin door het verliezen van de steun van dit kanaal zomaar terugvallen tot de koers van 14.000 dollar, waar we dan wel op sterke steun kunnen rekenen.

Informatie van schuldeisers FTX en BlockFi liggen op straat

De curator voor de verwerking van de faillissementsclaims van cryptobeurs FTX is slachtoffer geworden van een ‘cyberveiligheidsincident’. Het gaat om het bedrijf genaamd Kroll.

Bij de hack zijn niet-gevoelige gebruikersgegevens in gevaar gekomen, zo deelde FTX gisteren. Personen die getroffen zijn kunnen maatregelen nemen om zichzelf te beschermen, aldus de failliete exchange op X.

“Wachtwoorden van FTX-accounts werden niet bewaard door Kroll en de eigen systemen van FTX werden niet beïnvloed.”

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...